Purra eläkeleikkauksista: "On myös paremmin toimeentulevia eläkeläisiä"

Kevan tutkimus: Moni eläkeläinen haluaa tehdä töitä 2:24
Katso myös juttu Kevan tutkimuksesta: Moni eläkeläinen haluaa tehdä töitä

Oppositio tiukkasi kyselytunnilla valtiovarainministeri Riikka Purralta (ps.) vastauksia mahdollisiin tuleviin eläkeleikkauksiin. 

Riikka Purra sai vastata kysymyksiin yksin, sillä pääministeri Petteri Orpo (kok.) oli poissa kyselytunnilta työmatkan vuoksi.

Ensimmäisenä asiasta kysyi Kimmo Kiljunen (sd.), joka sanoi, että jo nyt EU:n määrittämän köyhyysrajan alapuolella on Suomessa noin kolmasosa eläkkeensaajista eli lähes puoli miljoonaa ihmistä.

– Oletteko esittämässä eläkkeiden leikkaamista? hän kysyi Purralta.

"Eläkeläiset eivät ole mikään monoliitti"

Purra vastasi, että eläkkeitä on välttämätöntä tarkastella osana sopeutustoimia ensi viikon kehysriihessä. 

Hän toisti useaan kertaan, ettei pienimpiin eläkkeisiin olla kuitenkaan puuttumassa.

– Eläkeläiset eivät ole mikään monoliitti. Eläkkeensaajia on Suomessa noin 1,7 miljoonaa, ja siellä on hyvin erilaista eläkettä saavia. En näe mitenkään mahdolliseksi, että pienimpiin eläkkeisiin kohdistetaan toimia, Purra sanoi.

– Meillä on myös paremmin toimeentulevia eläkeläisiä, jotka esimerkiksi haluavat käydä työssä, edelleen tehdä työtunteja, matkustella, joilla on merkittävää varallisuutta. Myös varallisuus on tässä maassa nimenomaan korostunut sinne ikäluokkiin, joissa puhutaan eläkeläisistä.

"Ei ristiriitaa"

Purra ei ottanut kantaa siihen, millä toimilla eläkkeisiin oltaisiin puuttumassa. Hän myös kiisti, että asiassa olisi mitään erimielisyyttä hallituksen kesken.

– Minä ja pääministeri olemme täsmälleen samaa mieltä asioista, ja meillä ei ole minkäänlaista ristiriitaa tässä. Ja voin kertoa sen, että säästöryhmäneuvottelut ja tuleva kehysriihi näyttävät menevän vaikeasta tilanteesta huolimatta juuri niin kuin olemme toivoneet.

Lue myös:

    Uusimmat