Pureskeletko kynsiäsi? 7 asiaa, jotka tunnistat taatusti arjestasi

Kynsien pureskelu, tuo paha tapa, josta on hankalaakin hankalampi päästä eroon.

Huffington Post listasi asioita, joihin vain kynsiä pureskelevat voivat samastua.

1. Et tajua olevasi stressaantunut ennen kuin on jo liian myöhäistä

Katsot käsiisi ja huomaat niiden olevan läpeensä pureskellut. Tajuat, että sinun on tehtävä jotain rauhoittuaksesi. Kynsien pureskelu on jo pitkään yhdistetty stressiin ja ahdistuneisuuteen. Australialaispsykologi Richard O’Kearneyn mukaan kynsien pureskelu on tapa välttää ikäviä tunteita ja ajatuksia.

2. Kynsiesi sivut ovat aina arat 

Kynsien pureskelijoiden iho ei ole yleensä hyvässä kunnossa kynsien ympäriltä. Roikkuvat pienet ihonkappaleet häiritsevät, ja ne tekisi mieli repiä pois. Pois repiminen kuitenkin vain kasvattaa haavaa ja saa sormet entistä kipeämmiksi. Haavat voivat johtuu myös tulehdukseen.

3. Tarve repiä kynsiä iskee, vaikka hetki olisi huono

Kynsien pureskelu ei katso aikaa eikä paikkaa. Kun halu pureskella kynsiä iskee, teet sitä, vaikka tilanne olisi kuinka kiusallinen. Yrität vain hoitaa sen mahdollisimman huomaamattomasti. 

4. Olet huolestunut, että joku huomaa

Pelkäät, että kollegasi huomaa sinun pudottavan kynnenpaloja roskiin. Unohdat siivota yöpöydältä jälkesi, kun poikaystävä tulee kylään. Kuulostaako tutulta? Kynsien pureskelu aiheuttaa kiusallisia tilanteita, mutta silti lopettaminen tuntuu mahdottomalta.

5. Tiedät, että tapasi on ällöttävä

Jokainen tietää, että kynsien pureskelu on ällöttävää ja epämiellyttävää. Mutta se ei riitä saamaan lopettamaan pureskelua ja repimistä. Kynsien pureskelu on yhdistetty jopa OCD-oireisiin eli pakko-oireiseen häiriöön. 

6. Kärsit manikyyrikateudesta

Häpeä valtaa aina, kun jonkun katse kiinnittyy kynsiisi. Kynsihoitoon menemistä et voi edes harkita. Kauniit, laitetut kynnet jäävät vain ikuiseksi haaveeksi.  

7. Kutittaa, mutta kynnet puuttuvat

Olet juuri saanut pureskeltua kaikki kyntesi lyhyttäkin lyhyemmiksi tyngiksi, kun ärsyttävä kutina iskee. Lyhyistä kynsistä ei ole pienintäkään apua, kun yrität raapia itseäsi. Silloin onkin ainoa hetki, kun alat tosissasi harkitsemaan kynsien pureskelun lopettamista. 

Lue myös:

    Uusimmat