Puolustajalupauksen tunnelissa näkyy valoa: "Hinku MM-kisajoukkueeseen on tosi kova"

Vuosi sitten tähän aikaan Mikkelin Jukureiden puolustaja Mikko Kokkonen eli kuin tulisilla hiilillä. Vahvaa kautta jääkiekkoliigassa pelannut Kokkonen taisteli tosissaan paikasta alle 20-vuotiaiden lopulliseen MM-miehistöön.

Pettymys oli kova, kun Kokkonen putosi viimeisten joukossa kisoista pois. Nyt, tovi ennen h-hetkeä, Kokkosen tilanne on valoisampi, joskaan pelipaikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Nuorten Leijonien mediatilaisuudessa esiintyy kuitenkin rauhallinen mies, joka ei liikaa turhia stressaa.

- Nyt on sama tavoite kuin vuosi sitten eli ottaa paikka rosterista. Meillä on kova pakisto. Se on täynnä hyviä pelaajia, ja varmaa on, että muutama huippupakki jää rannalle. Täysiä saan painaa, jotta paikka aukeaa, Kokkonen sanoo.

- On iso pettymys, jos jään taas rannalle.

Kokkosen kausi Jukureissa on ollut vaikea. Kiekollinen puolustaja kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta, jonka takia syksyn harjoituspelit jäivät väliin. Kuntoon päästyään hän on parantanut huomattavasti pelaamistaan. Kokkonen on pelannut kuluneella kaudella 20 ottelua, joissa on syntynyt tehot 2+1. Peliaikaa on tullut noin 18 minuuttia per kamppailu.

- Liigasyksy on ollut sekä joukkueelle että minulle melko vaikea. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin on sujunut.

Nuorten Leijonien ilmapiiri on ollut läpi syksyn hyvä. Kokkonen on viihtynyt maajoukkueen matkassa.

- Tämä on todella tiivis ryhmä, jossa on mainio joukkuehenki. Tulemme kaikki yhdessä hyvin juttuun. Sanoisin, että Suomen vahvuus kisoissa on nimenomaan yhteishenki.

Lue myös:

    Uusimmat