Puolen miljoonan jackpot pistää peliammattilaisen töihin

Antti Peltola uskoo Lahden Toto76-kierroksen vaihdon nousevan pitkästi yli miljoonan euron.

Viime lauantaina Kuopiossa rivi muodostui niin vaikeaksi, että kierrokselta ei löytynyt yhtään seitsemän oikein -tulosta. Koska kyseessä oli jackpot-kierros, syntyi ns. tupla-jackpot, minkä takia tänään Lahdessa seitsemän oikein -tulosten kesken jaetaan peräti 465 210,48 euroa ylimääräistä rahaa.

Normaalisti edes Toto76-pelin vaihto ei ole niin suuri, jakosummasta puhumattakaan.

- Nyt kierroksen vaihto voi nousta jopa 1,4 miljoonan euron tuntumaan. Näin edulliset pelipaikat ovat nykyään todella harvinaisia. Tämä kierros on edullisin, mitä Suomessa on pitkään aikaan ollut, Antti Peltola hehkuttaa.

Myös urheilulliselta tasoltaan Lahden Toto76-kierros on peliammattilaisen mielestä huippumielenkiintoinen.

- On tärkeää, että lähdöissä on riittävästi mahdollisia voittajia. Mielenkiinto lopahtaa, jos on liikaa seitsemän-kahdeksan hevosen lähtöjä. Muutenkin Suomen lähdöistä erottuu liian usein muutama hevonen ylitse muiden. 

- Tällä kierroksella useammassa lähdössä on vähintään kymmenen mahdollista voittajaa. Lisäksi kolmessa lähdössä suosikki on takarivissä ja yhdessä takamatkan sisäradalla. Se tuo lisähaasteita lähtöjen psyykkaamiseen. 

- Olosuhteet näyttelevät myös suurta roolia. Toivottavasti rata olisi tasapuolinen kaikille.

Kymmenientuhansien porukkapelit

Antti Peltola omistaa Mikkelissä peli- ja viiniravintola Bubblesin, missä myydään porukkapelejä - myös Lahden Toto76-kierrokselle.

- Teemme kimppapelejä useilla kymmenillä tuhansilla. Suuri jackpot lisää niiden kysyntää. Osuuksia ovat nyt kyselleet sellaisetkin ihmiset, joista ei ole muutamaan vuoteen kuulunut mitään.

Porukkaosuuksia on mahdollista ostaa vain paikan päältä ravintolasta.

- Toistaiseksi ei mahdollista toimia muulla tavoin. Olisihan se nykyaikaa, kun asiamiehetkin voisivat toimia jollain tapaa sähköisien kanavien kautta.

Peltolalla on parannusehdotus myös jackpotien kerryttämiseen tulevaisuudessa.

- Mikäli halutaan isoja potteja ja samalla näkyvyyttä, tulisi jackpotia kerätä ehdottomasti hieman pidempään ja potti jakaa esimerkiksi jollain finaalikierroksella. Se palvelisi peliä, jonka vaihto riutuu nykyään pienenä etenkin talvisin. 

- Nykymalli ei ole mielestäni edes peliyhtiön kannalta optimaalinen. Voisin kuvitella, että Veikkaus saattaa hyvinkin pohtia tähän käytäntöön muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat