Puolan vastatiedustelu hajottanut Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin

Puolan vastatiedustelu on hajottanut Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin.

Asiasta kertoo Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak uutistoimisto AFP:n mukaan.

Blaszczakin mukaan vastatiedustelu on onnistunut hajottamaan ringin verkoston kokonaisuudessaan, mutta hän ei kertonut juurikaan yksityiskohtia.

Yksityisen puolalaisen RMF-radiokanavan mukaan kuusi ringin jäseniksi epäiltyä ulkomaalaista on otettu kiinni ja heitä epäillään sabotaasi-iskujen suunnittelemisesta Puolassa.

Radiokanava sai tietonsa nimettöminä pysytelleistä lähteistä, eikä tietoja ole voitu vahvistaa muualta.

Piilokamerat sysäsivät operaation liikkeelle


RMF:n mukaan epäillyt saatiin kiinni, kun tärkeiden junaratojen varsilta ja risteyksistä löytyi kymmeniä piilokameroita, jotka nauhoittivat ja välittivät tietoa liikenteestä.

Valtaosa löydettiin maan kaakkoisosaan johtavilla rautatieosuuksilla kuten lähellä lentokenttää, joka on yksi tärkeimmistä Ukrainaan suuntautuvien länsimaisten aseiden ja ammusten kuljetuspisteistä.

Viranomaiset ovat nyt korkeassa valmiustilassa, ja rautateiden ja strategisen infrastruktuurin turvallisuutta on vahvistettu, RMF kertoi.

Puola on tukenut Ukrainaa merkittävästi Venäjän aloittaman laajamittaisen hyökkäyssodan jälkeen. Maa on vastaanottanut yli 1,5 miljoonaa ukrainalaista pakolaista ja toimittanut Ukrainalle sotilasapua, kuten taistelupanssarivaunuja.

Lue myös:

    Uusimmat