Puolalaispoliitikolta hämmentävä hyökkäys Ruotsia vastaan – "Ruotsalaiset! Teidän on aika palauttaa 1600-luvulla varastamanne tavarat"

Ruotsi ylsi EM-kisojen alkulohkovaiheen avauspelissä tasapeliin Espanjaa vastaan.

Jalkapallon EM-kisojen E-lohkossa kuohuu. Puola on putoamassa jatkopeleistä ja se tarvitsee päätösottelusta voiton Ruotsia vastaan. Nyt äärikonservatiivinen puolalaispoliitikko Krystyna Pawlowicz on hyökännyt sanallisesti ruotsalaisten kimppuun.

Pawlowicz toimii tuomarina maan perustuslakituomioistuimessa ja häneltä on usein kuultu kohahduttavia mielipiteitä, jotka on useasti tulkittu vihapuheeksi. Puolalainen muistutti Twitterissä, että Puolan ja Ruotsin välisessä ottelussa on kyse suuremmasta kuin jalkapallosta.

– Ruotsalaiset! Teidän on aika palauttaa 1600-luvulla varastamanne tavarat. Antakaa takaisin aarteemme, kirjamme ja kulttuurihistorialliset esineemme, jotka teillä on yhä hallussamme, Pawlowicz kirjoitti.

– Tämä on hyvä hetki muistuttaa, että he ryöstivät Puolaa kuin villit barbaarit, kuten venäläiset ja saksalaiset. Nykyään he teeskentelevät olevansa viattomia, mutta puolalaiset muistavat, Pawlowicz jatkoi seuraavassa päivityksessään.

Hän viittasi 1600-luvulla käytyyn Kaarle X Kustaan Puolan sotaan. Puolalaisten mukaan Ruotsi velvoitettiin palauttamaan varastetut tavarat, eikä tätä velvoitetta olisi vielä hoidettu. Puolan suurin sanomalehti Gazeta Wyborcza kuvaili Pawlowiczin avautumista mauttomaksi.

Pawlowicz kertoi myöhemmin Twitterissä, että kyse olisi vain ollut vitsailusta. Hänen päivityksiin tulvi viestejä, johon vastasi kuitenkin kärkkäästi.

Puola ja Ruotsi kohtaavat keskiviikkona E-lohkon päätöskierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat