Christian Eriksenin hengen pelastaneen lääkärin toiminnalle kritiikkiä – pyytää nyt anteeksi

5:23
Tanskan EM-joukkue kertoi aiemmin Christian Eriksenin tilasta.

Sydänpysähdyksen jalkapallon EM-kisoissa kokeneen tanskalaistähti Christian Eriksenin hengen pelastanut lääkäri Jens Kleinefeld on saanut Tanskan jalkapalloliitolta kritiikkiä sanomisistaan.

Kleinefeld oli kertonut Eriksenin ensimmäistä sanoista onnistuneen elvytyksen jälkeen.

– Silloin tiesin, että aivot eivät olleet vaurioituneet ja hän oli täysin palannut. Se oli hyvin koskettava hetki, Kleinefeld kertoi tuolloin saksalaismedioille.

Tanskan jalkapalloliiton mukaan tämän kertominen oli virhe.

– Se on ongelmallista, että meillä on jäseniä Uefan lääketieteelliseltä osastolta, ei meidän omia, jotka puhuvat tästä julkisesti. Olemme ilmoittaneet Uefalle, että tämä ei ollut oikein tehty, lehdistöpäällikkö Jakob Höyer sanoi Tanskan TV2:lle.

Saksalaislääkäri Kleinefeld on nyt pyytänyt anteeksi sanomisiaan. Hän sanoo, että kyse on väärinkäsityksestä ja korostaa, ettei ole varsinaisesti mediakoulutettu.

– Haastattelun tarkoituksena ei ollut puhua Christian Eriksenistä vaan toimenpiteestä sellaisenaan, Kleinefeld tarkensi.

Tanskalla on vastassa maanantaina lohkon päätöspelissä Venäjä. Samassa lohkossa pelaava Huuhkajat kohtaa puolestaan Belgian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja