Mainos

Puola määritteli, miten sen roolista holokaustissa pitää puhua – Israelin hallitus suuttui

Israel ja Puola ovat ajautuneet nokikkain Puolan lainsäädännöstä, joka liittyy holokaustin käsittelemiseen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Israel vaatii, että Puola muuttaa tällä viikolla säätämäänsä lakia. Sen mukaan on laitonta väittää Puolan mitenkään osallistuneen niihin rikoksiin ihmisyyttä vastaan, joita Natsi-Saksa toteutti sen maaperällä toisen maailmansodan aikana. Esimerkiksi termin "puolalainen kuolemanleiri" käyttämisestä voi saada jopa kolme vuotta vankeutta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoo antaneensa suurlähettiläälle ohjeet tapaamiseen Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin kanssa. Suurlähettilään on määrä esittää Morawieckille Israelin kanta asiaan.

– Laki on perusteeton ja vastustan sitä jyrkästi. Historiaa ei voi muuttaa eikä holokaustia voi kieltää, Netanyahu sanoo.

Tänään on holokaustin muistopäivä, jolloin Unescon mukaan muistetaan juutalaisvainojen uhreja ja vastustetaan näkyvästi antisemitismiä, rasismia ja muita suvaitsemattomuuden muotoja, jotka voivat johtaa väkivaltaan jotain kansanryhmää vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.