Punainen kala-juureskeitto 4.9.2001

(4-5:lle)

Kokkina Petri Kolmonen

1,5 l kalalientä (1.5 l vettä, n. 500g kalanruotoja, juureksia, laakerinlehti ja 10 valkopippuria)
1 dl lanttukuutiota
1 dl porkkanakuutiota
1 dl sipulikuutiota
5 dl perunakuutioita
500 g kalafilettä
2-3 dl etikkapunajuuriraastetta
1 dl tillisilppua
ripaus merisuolaa

1. Keitä kalaliemi raaka-aineita 30 min hiljaa hymyillen. Voit keittää liemen edellispäivänä.
2. Siivilöi liemi.
3. Kaada lanttu-, porkkana-ja sipulikuutiot liemeen ja keitä 10 min.
4. Lisää perunat
5. Kun perunat on kypsiä, lisää kuutioitu kala ja etikkapunajuuriraaste. Anna kiehahtaa.
6. Mausta tillillä ja suolalla. Tarjoile keitto smetanan ja paahdetun ruisleivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat