Puhdista keho päivällisaikaan – toteuta helpot vinkit

Jos syömisistä on ollut vaikea pitää huoli työpäivän aikana, hemmottele kehoasi edes puhdistavalla päivällisellä kotiin päästyäsi.

Jos päivän mittaan olet hemmotellut itseäsi herkuin tai syöminen on muuten vain koostunut elimistöä rasittavista ruoista, on aika laittaa päivän ruokavalio järjestykseen puhdistavalla päivällisellä. Sinun ei tarvitse turvautua mehupaastoon – yksinkertaisilla keinoilla annat ruoansulatusjärjestelmällesi hieman armoa illalla.

Paljon kuitua, vähän rasvaa

Kun teet ruokaa omassa keittiössäsi, teet palveluksen itsellesi. Kun pääset itse päättämään, mitä ateriaasi kuuluu, pysyt erossa valmisruoista, suurista määristä natriumia ja keinotekoisista makeutusaineista. Nämä kaikki tekevät nimittäin hallaa ruoansulatuksellesi. Valmista ehdottomasti runsaskuituinen ateria. Kuidut auttavat ruoansulatustasi toimimaan hyvin, mutta ne myös auttavat pitämään olon kylläisenä.

Juo paljon

Kehosi toimii parhaalla mahdollisella tavalla, kun juot paljon vettä ja pysyt näin nesteytettynä. Älä juo alkoholia, edes punaviintä, päivällisellä, jos todella haluat puhdistaa elimistöäsi. Näin et tule nauttineeksi turhaa sokeria ja saat myös nukuttua paremmin. Sen sijaan, että nauttisit jonkun sokeriherkun tai yömyssyn päivällisen jälkeen, juo kupillinen kuumaa, sitruunalla höystettyä vettä, jotta ruoansulatusjärjestelmäsi toimisi entistäkin paremmin.

Ota rauhallisesti

Jos syöt liian nopeasti, saatat hankaloittaa ruoansulatusjärjestelmäsi toimintaa. Istu alas, pureskele hitaasti ja keskity vain ja ainoastaan syömiseen. Pian huomaat, milloin olet todella kylläinen ja osaat lopettaa syömisen ajoissa. Näin ei olosikaan ole liian täysi ja epämukava nukkumaan mennessäsi.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat