PSG erotti kohun keskelle joutuneen päävalmentajansa yhden kauden jälkeen

Jalkapallon ranskalainen suurseura Paris Saint-Germain vahvisti keskiviikkona erottaneensa päävalmentajansa Christophe Galtierin.

PSG:hen vuosi sitten saapunut Galtier valmensi joukkueen viime kaudella Ranskan liigan mestariksi, mutta Mestarien liigassa seura koki jälleen pettymyksen pudottuaan neljännesvälierissä Bayern Münchenille. Ranskalaisen valmennussopimusta oli jäljellä vielä vuosi.

PSG pitää myöhemmin keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa sen on määrä nimetä uudeksi päävalmentajakseen espanjalainen Luis Enrique. Entinen huippupelaaja Enrique valmensi Barcelonaa menestyksekkäästi 2014–2017, mutta edellinen pesti Espanjan maajoukkuevalmentajana ei tuonut suursaavutuksia.

– Kaikki PSG:ssä haluavat kiittää Christophe Galtieria sekä hänen apuvalmentajiaan Thierry Oleksiakia ja Joao Sacramentoa heidän ammattimaisuudestaan ja sitoutumisestaan kauden aikana. Toivotamme heille kaikkea parasta tuleville urilleen, PSG kertoi tiedotteessa.

Galtier, 56, joutui keväällä vakavien syytösten keskelle, kun ranskalaisvalmentajan väitettiin kommentoineen pelaajiaan rasistisesti edellisessä seurassaan Nicessä. Galtier on kiistänyt syytökset. Asiasta järjestetään oikeudenkäynti joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat