Viimeinen naula arkkuun – Barcelona erottaa valmentajansa Mestarien liigan rökäletappion jälkeen

Barcelona nöyrtyi perjantaina Bayern Münchenille peräti 2-8-lukemin. Quique Setienin aika joukkueen päävalmentajana on täten tulossa päätökseen seuraavien päivien aikana.

Barcelona kärsi seurahistoriansa suurimman tappion Euroopan kentillä, kun armoton Bayern München murskasi tiensä Mestarien liigan välieriin perjantai-illan huippuottelussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1946, kun Barcelona päästää samassa ottelussa peräti kahdeksan maalia.

Rökäletappio Bayern Münchenille oli viimeinen naula Setienin arkkuun, mutta useiden lähteiden mukaan päätös hankkiutua 61-vuotiaasta espanjalaisluotsista eroon oli tehty jo ennen perjantain huippukamppailua.

Barcelonan kausi oli odotuksiin nähden surkea, sillä se jää eilisen tuloksen myötä ensimmäistä kertaa ilman pokaalia sitten kauden 2007-08.

Tammikuussa palkattu Setien ei ESPN:n tietojen mukaan ole onnistunut voittamaan pukuhuonetta puolelleen, johtuen hänen vähäisistä saavutuksistaan sekä pelaajana että valmentajana.

Barcelona haluaa sen seuraavan päävalmentajansa olevan nimi, jota kaikki pelaajat arvostavat saman tien. Tottenhamin entinen manageri Mauricio Pochettino sekä Barcelonaa edustaneet Xavi Hernandez ja Ronald Koeman ovat aikaisia vaihtoehtoja Setienin tilalle.

– Me olemme tehneet jo joitain päätöksiä, mutta en aio sanoa niistä sen enempää nyt. Nyt ei ole sen aika, vaan nyt täytyy harkita, Barcelonan presidentti Josep Maria Bartomeu kertoi perjantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat