Mainos

Ps-valtuutettujen joukkopako hämmentää Kouvolassa: "Tauti vain pahenee, jos siihen ei puututa"

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettujen joukkopako hämmentää erityisesti Kouvolassa. Kunnassa on jäljellä enää viisi valtuutettua, kun kuusi on lähtenyt. 

Kouvolan seudun perussuomalaisten ryhmän puheenjohtaja Ukko Bamberg myöntää, että viime ajat ovat olleet sekavia.

Kouvolassa puolueen 11 kunnanvaltuutetusta riveistä lähtenyt jo kuusi valtuutettua –  osa toisiin puolueisiin tai sitoutumattomiksi.

– On totta, että paikkaluku on vähentynyt, ja sitä kautta voidaan ajatella, että myös vaikuttavuudessa on hävitty. Toisaalta porukka on nyt tiiviimpi ja samanhenkistä, että myös päätöksenteko ja vaikuttaminen ovat helpompaa, Bamberg sanoo MTV Uutisille.

STT:n tietojen mukaan perussuomalaisten kunnanvaltuutetuista ainakin 90 on eronnut tai erotettu vuonna 2012 pidettyjen vaalien jälkeen. Määrä vastaa vajaata kahdeksaa prosenttia kaikista perussuomalaisista valtuutetuista, joita oli noin 1 200.

Kouvolan lisäksi ovi on käynyt tiuhaan muun muassa Hattulassa, Mäntsälässä ja Tampereella, mutta Kouvolassa puhuri on ollut aivan omaa luokkaansa.

Kouvolassa ongelmia Bambergin mukaan toi eriävät mielipiteet puolueen sisällä. 

– On todella raskasta muodostaa yhteisiä mielipiteitä ja viedä asioita eteenpäin, jos toimintatavat ja ajatukset ovat liian kaukana toisistaan. Uskon että on paljon helpompi vaikuttaa, kun energia saadaan suunnattua kuntalaisten arvostamiin asioihin. Ei tarvitse sisäisesti asioita niin paljon jauhaa, Bamberg myöntää.

– Sanotaan näin, että tauti vain pahenee, jos siihen ei puututa. Usein lääkkeet maistuvat vähän pahalle, mutta tekevät vaan hyvää, hän lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.