Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Protestointi kuumensi F1-tallipomon tunteita: "Täyttä tekopyhyyttä"

4:29

Haasin protesti Force India-tallin toiminnasta hylättiin lauantaina Abu Dhabissa. Force Indian tallipäällikkö Otmar Szafnauer piikitteli Haasia ja antoi ymmärtää, että Haasin olisi kannattanut tehdä protesti omastakin toiminnastaan.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Haasin mielestä Racing Point Force India rikkoo sääntöjä, koska käyttää Sahara Force India -nimisen tallin rakentamia osia. Force India vaihtoi omistajaa kesken kauden ja talli muutti nimeään, jotta toimintaa voitiin sääntöjen mukaan jatkaa.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi Haasin hakevan prostestillaan vain tasapuolisuutta. Szafnauer piikitteli Haasia moisesta väitteestä tylyin sanakääntein.

– En ymmärrä, miksi he selittivät hakevansa tasapuolisuutta väittämällä, ettemme olisi osiemme valmistajia, vaikka todellakin olemme. Suunnittelemme automme ja rakennamme enemmän osia kuin suurin osa talleista. Varmaankin rakennamme satakertaisesti enemmän kuin Haas, Szafnauer sanoi Autosportin mukaan.

Szafnauerin mukaan Force India on itse asiassa valmistanut osansa itse, mutta Haas ei ole.

– Protesti meitä vastaan syystä, että emme olisi valmistaneet osiamme, on heiltä vain täyttä sarkasmia ja tekopyhyyttä, koska varmasti olemme osiemme valmistajia ja he eivät ole.

– He protestoivat, koska emme heidän mukaansa suunnitelleet ja valmistaneet heidän listaamiaan osia. Mutta kyllä suunnittelimme. Andy Green, Akio Haga, Ian Hall ja Dan Carpenter olivat suunnittelemassa ja hehän ovat meillä töissä, jatkaa Szafnauer.

2:40

Szafnauer kehottaa Haasin johtoa lukemaan sääntökirjaa kunnolla.

– Säännöt sanovat, ettei kaksi tallia voi käyttää samoja osia ja meidän tapauksessa ei ole niin. Jos ostat oikeudet osiin toiselta taholta, joka ei kilpaile F1:ssä, on se sallittua. Sitä ei sallita, että ostaa toisen tallin osia, ellei osia ole erikseen listattu.

– Ja Haas toimii niin. He eivät suunnittele osiaan itse, eivätkä rakenna osiaan itse, vaan ostavat ne Dallaralta. Se on sallittua. Me teimme täysin samoin Sahara Force Indian tapauksessa ja Sahara Force India ei enää kilpaile. Jos meillä olisi 11 tiimiä ja Sahara Force India sekä Racing Point Force India olisivat molemmat mukana, ei se olisi sallittua, Szafnauer jatkaa.

Szafnauerin mukaan lähivuosilta on tarjolla useampia esimerkkejä, jotka todistavat Force Indian toiminnan lailliseksi. Lotus muuttui kaudella 2016 Renaultin tehdastalliksi.

– Kun Renault osti Lotuksen, olen varma, ettei heidän autonsa ollut 100 prosenttisen uusi. He käyttivät Lotuksen suunnittelemia osia. Et suunnittele polkimia tai ohjaustankoja vuosittain, joten sellaista tapahtuu aina. Ero vain on, että meillä tämä tapahtui kauden keskellä.

3:02

1:25

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja