Professori lähetyksessä: Uskonnon varjolla on mahdollista tehdä lähes mitä tahansa

Professori Gustav Björkstrand kertoi Studio55.fi-lähetyksessä skandaalinkäryisestä saarnaajasta Maria Åkerblomista.

Laskelmoiva Maria Åkerblom oli skandaalinkäryinen herätysliikkeen johtaja ja unissasaarnaaja. Nainen esiintyi henkilönä, jolla oli suora yhteys Jumalaan. Professori Gustav Björkstrandin mukaan kannattajat eivät edes uskaltaneet kyseenalaistaa naisen motiiveja.

– Jotkut ihmiset olivat täysin vakuuttuneita siitä, että hän osasi lukea ajatuksia. Eräät kannattajat sanovat, etteivät he uskaltaneet edes ajatella sellaisia ajatuksia, jotka olisivat Åkerblomin ajatuksia vastaan, koska he pelkäsivät, että hän tietäisi siitä, Gustav Björkstrand kertoi ohjelmassa.

Åkerblom käytti tilannetta tietoisesti hyväkseen. Hän keksi ihmeitä, ja pakotti muun muassa palvelijansa väkivalloin esiintymään henkilönä, jonka taustoja Åkerblom väärensi.

– Saarnassaan Åkerblom ilmoitti, että palvelija oli varas ja huono nainen. Ja palvelija tunnusti että näin on asia, vaikka se oli väärä tieto. Hän ei uskaltanut muuta, koska olisi saanut selkäsaunan.

Johtajan pauloihin joutunut ei pääse irti

Maria Åkerblom oli väkivaltainen, ja hän käytti lapsia hyväkseen. Hän osasi esiintyä vakuuttavasti, mutta valloittavan persoonan alla oli toinen minä.

– Hän oli aivan häikäilemättömästi valmis tekemään lähes mitä tahansa. Tällainen persoonallisuus on vaikeasti havaittavissa, ne jotka joutuvat sen pauloihin eivät pääse siitä irti, totesi Björkstrand lähetyksessä.

– Samantyyppisistä liikkeistä on muitakin esimerkkejä. Siksi on aina muistettava, että uskonnonkin varjolla on mahdollista tehdä lähes mitä tahansa.

Björkstrand kertoi, että moni liike noudattaa samaa kaavaa.

– Herätysliike alkaa lähes aina avoimena, mutta sitten syntyy vastakohtaisuutta niiden välille, jotka ovat kannattajia ja jotka eivät hyväksy tätä toimintaa. Silloin liike eristäytyy ja kannattajat joutuvat kokonaan johtajan valtaan.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Gustav Björkstrand kertoi mielenkiintoisesta huijarinaisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja