Mainos

Professori: Kalevan väitöskirjapuheissa ei ristiriitaa

Professori Timo Soikkanen Turun yliopistosta ei näe ristiriitaa siinä, että Atte Kaleva on maininnut hänet väitöskirjansa ohjaajana, vaikka hän ei ole virallisesti väitöskirjan ohjaaja.

Ilta-Sanomat kertoi alkuviikosta Timo Soikkasen kuulleen lehdeltä ensimmäisen kerran, että Kaleva oli merkinnyt hänet opintovapaahakemuksessaan ohjaajaksi. Soikkanen sanoi lehdelle Kalevan merkinneen hänet ohjaajaksi "omavaltaisesti".

Soikkanen sanoo MTV3:n uutisille, että kyse on sanojen ja tilanteiden tulkinnasta.

– En ole virallinen rekisteröity ohjaaja, mutta olemme Kalevan kanssa tavanneet väitöskirjan tiimoilta - viimeksi noin puolitoista vuotta sitten.

– Kalevan tutkimussuunnitelmaa ei ole Turun yliopistossa virallisesti hyväksytty, mutta väitöskirjaa voi toki kirjoittaa myös yliopiston ulkopuolella ja hakea ohjausta usealtakin taholta. Näin käytettynä ja ymmärrettynä ei mitään omavaltaisuutta ole, vaan minä olen ollut mukana ohjaamassa tutkimusta.

Atte Kaleva sanoi eilen tiedotustilaisuudessa että hänellä on hyvät ja luottamukselliset suhteet väitöskirjansa ohjaajaan.

– Voi olla että joskus olenkin virallinen ohjaaja, mutta nyt en ole. Luottamus on kyllä molemminpuolista, sanoo Soikkanen.

– Sanonkin leikilläni vakavasta aiheesta, että jos joku piti siepata niin sitten Atte Kaleva, koska hän on äärimmäisen rauhallinen kaveri - juuri sellaisella hyvällä suomalaisen miehen ja sotilaan tavalla, sanoo Soikkanen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.