Mainos

Professori Aamulehdessä: Suomi vikisee EU:ssa - eurosta irtautumista selvitettävä

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen selvityttäisi Suomen mahdollisuuden irtautua eurosta. Puttonen sanoo Aamulehdessä, että irtautumista olisi valmisteltava selvittämällä, mitä irtautuminen käytännössä tarkoittaisi ja edellyttäisi.

— Olisi edes joku polku. Nyt polkumme on, että seuraamme pelonsekaisin tuntein, mitä muualla Euroopassa tapahtuu, Puttonen kuvaa lehdessä.

Puttosen mukaan Suomella on kaksi vaihtoehtoa, joko lähteä tai jäädä euroon. Jos Suomi jää, sen olisi heti otettava sata miljardia velkaa, kun korot ovat vielä alhaalla. Puttonen arvioi, että Suomi joutuu joka tapauksessa kriisiin ja maksumieheksi, jäi se euroon tai ei.

Suomi jyrätään EU:ssa

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttosen mukaan viimeviikkoinen EU:n huippukokous paljasti, ettei Suomi ole Euroopan ytimessä, vaan istumme takapenkillä, jos sielläkään. Puttonen viittaa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ehdottaman vakuusjärjestelyn hylkäämiseen.

— Me vikisemme siellä. Suomen poliittinen painoarvo ei ole sen suurempi kuin maamme koko. Isot maat määräävät, Puttonen toteaa Aamulehdessä.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 3.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.