Pro Makasiinit -liike tahtoo äänestyksen makasiineista

Helsingin vanhojen makasiinien säilyttämistä ajava kansalaisliike Pro Makasiinit vaatii eduskuntatalon edessä sijaitsevien VR:n makasiinien, ns. Tsaarin tallien, kohtalon ratkaisemista kunnallisessa kansanäänestyksessä.

"VR:n vanhat makasiinit ja niiden mahdollistama toiminta ovat osa urbaania kaupunkikulttuuria", sanoo Tuomas Rantanen Pro Makasiinit -liikkeestä. "Omaleimaisin osa kaupunkia jää usein kovan kiinteistötalouden jalkoihin ja huomaamatta monumentteja rakastavalta kulttuurisuunnittelukoneistolta."

Kaupungin nuorisoasiainkeskus, kulttuuriklubi Gloria ja Pro Makasiinit järjestävät keskiviikkona 19. tammikuuta klubi-illan, jossa esitetään Nuorisoasiainkeskuksen Taide- ja mediapajojen tuottamia visioita ja videoita Makasiinien tulevaisuudesta. Päivällä lehdistötilaisuudessa esitellään kulttuurikaupunkivuoden makasiineille sijoittuvaa ohjelmistoa.

Rantasen mukaan klubi-illan järjestäminen on "nuorten kulttuuripoliittinen kannanotto 2000-luvun kaupunkilaisuuden puolesta." Free Your Mind -klubisarja on kulttuurikaupunkivuoden ohjelmistoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja