Prinssi Philipin pois kolariautosta auttanut mies: "Näin prinssin verta käsissäni"

Prinssi Philip on vetäytynyt edustustehtävistä 65 vuoden työrupeaman jälkeen 0:56
Prinssi Philip on vetäytynyt edustustehtävistä 65 vuoden työrupeaman jälkeen

Britannian prinssi Philipin auto lensi kyljelleen risteyksessä sattuneessa kolarissa.

Edinburghin herttua Philipajoi torstaipäivänä autokolarin lähellä Sandringhamin kylää. 97-vuotias prinssi ajoi T-risteykseen, minkä jälkeen Kia-merkkinen auto kolaroi Philipin Land Roverin kylkeen.

Philipin auto lensi kolarissa kyljelleen. Paikalle ensimmäisenä saapunut 75-vuotias lakimies Roy Warne riensi auttamaan prinssiä, joka selvisi kolarista lopulta ilman vakavampia vammoja. Warne auttoi Philipin pois kyljelleen lentäneestä autosta vetämällä hänet ulos Land Roverin kattoluukun kautta.

– Katsoin alas ja näin prinssin verta käsissäni. Mietin vain, että onneksi sitä ei ollut enempää, Warne kertasi The Sun -lehdelle.

Prinssin autoon törmänneen Kian kyydissä oli kaksi naista ja kymmenen kuukautinen vauva. Molemmat naisista saivat sairaalahoitoa kolarissa saamiinsa lieviin vammoihin. Auton kyydissä ollut vauva selvisi ilman vammoja.

– Kiirehdin toiselle autolle – siitä nousi savua, kuin se olisi valmiina räjähtämään. Takapenkillä oli huutava vauva. Kun minä ja yksi toinen mies olimme saaneet vauvan ulos, kiirehdin kyljellään olevalle autolle, lakimies Warne sanoi.

Saavuttuaan kyljellään olleen auton luo Warne ei vielä tajunnut kyydissä olevan kuninkaallisia. Hän näki vanhan henkilön ajajan paikalla ja alkoi toimia saadakseen tämän ulos autosta. Warne pyysi kuskia nostamaan jalkojaan, mutta ne olivat jumissa.

– Yhtäkkiä tajusin, että kyseessä oli prinssi Philip. Kun hän nosti vasenta jalkaansa, sai hän tilaa liikuttaa oikeaa jalkaansa. Kurkotin sisälle autoon, laitoin käteni hänen kainaloihinsa ja hivutin hänet varovasti ulos.

Lääkäri tutki kolarin jälkeen Philipin ja prinssille annettiin puhtaat paperit. Sekä Philip, että Kian kuski puhallutettiin. Molempien kuskien tulos oli negatiivinen.

Warnen mukaan Edinburghin herttua kertoi kolarin jälkeen poliiseille auringonvalon sokaisseen hänen näkökenttänsä. Kolari tapahtui noin kello kolmelta iltapäivällä paikallista aikaa.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat