Prinssi Harry sai herttuatar Meghanilta hämmentävän joululahjan

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Herttuatar Meghan antoi puolisolleen prinssi Harrylle vuonna 2020 joululahjan, joka jäi mieleen.

Prinssi Harry  jakoi alkuvuodesta julkaistussa elämäkertakirjassaan Spare (suom. Varamies) muistoja elämänsä jouluista sekä saamistaan lahjoista. Yhdestä ikimuistoisimmista – sekä yllättävimmistä – Harryn on kiittäminen puolisoaan herttuatar Meghania, joka yllätti tämän toden teolla vuonna 2020 pariskunnan viettäessä ensimmäistä jouluaan kuninkaallisesta elämästään poistumisen sekä Isosta-Britanniasta Pohjois-Amerikkaan muuttamisen jälkeen.

Tuolloin Harry, Meghan ja heidän esikoisensa Archie  viettivät ensimmäistä jouluaan Kaliforniassa, jossa he nykyäänkin asuvat. 

Kuten brittikuninkaallisilla on tapana, myös Harry, Meghan ja Archie avasivat joululahjansa jouluaattona 24. joulukuuta, eivätkä vasta joulupäivänä, kuten Yhdysvalloissa on tapana. Kuninkaallisen perheen jäsenillä – joilla on jo entuudestaan runsain mitoin omaisuutta – on myös tapana antaa toisilleen erikoisia ja hassuja lahjoja. 

Meghanin antama lahja Harrylle vuonna 2020 saikin prinssin omien sanojensa mukaan hämmentymään toden teolla. 

– Yksi lahjoista oli pieni joulukoriste joka oli... kuningatar (Elisabet)! Minä räjähdin nauruun. Mitä hel... Meg oli huomannut sen paikallisessa kaupassa ja ajatteli, että saattaisin pitää siitä, Harry sanaili kirjassaan. 

– Pitelin sitä valoa vasten, mummon kasvot olivat täydelliset. Ripustin sen oksalle silmien korkeudelle. Tulin todella onnelliseksi nähdessäni hänet siinä. 

Ilo koristeesta ei kuitenkaan kantanut pitkälle, sillä Harryn mukaan kuusen ympärillä leikkinyt Archie pudotti teko-kuningattaren vahingossa lattialle, jolloin se meni säpäleiksi. 

Harry kertoo kirjassaan lapsensa yrittäneen korjata tilanteen ruiskuttamalla koristeen palasiin vettä. 

– Meg sanoi: "ei Archie ei, älä suihkuta Gan-Gania!". Ja minä nappasin rikkalapion ja lakaisin palaset, ajatellen samalla, kuinka outoa se kaikki oli. 

Perhe asuu yhä Kalifornian Montecitossa ja pariskunnalla on myös 2-vuotias tytär Lilibet.

Brittikuninkaalliset ovat perinteisesti viettäneet joulunsa Sandringhamin kartanossa, jota Harryn isä kuningas Charles  on jatkanut kuningatar Elisabetin menehtymisen jälkeen. 

Harry ja Meghan lapsineen viettänevät tämänkin vuoden joulun kotonaan Kaliforniassa, sillä merkittävästi viilentyneet välit muihin kuninkaallisiin lienevät yhä jokseenkin esteenä yhteisten pyhien vietolle. Syitä välien viilentymiselle löytyy myös Harryn elämäkertakirjasta, jossa prinssi avasi lukuisia yksityisiä tietoja sekä keskusteluja muista kuninkaallisista sukulaisistaan julkisuuteen. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat