Prinssi Harry opettaa tulevaa vaimoaan ajamaan manuaalivaihteilla – väärällä puolella oleva ratti ei auta asiaa

Prinssi on ottanut tulevan vaimonsa ajo-opetuksen hoitaakseen tämän valmistautuessa liittymään kuningasperheeseen.

Meghan Marklella on toki jo ajokortti, mutta muutto Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan tulee tarkoittamaan sekä vasemmanpuoleiseen liikenteeseen totuttautumista että manuaalivaihteisen auton haltuunottoa. Osana pakollista turvallisuuskoulutusta Marklen on opeteltava myös vähän aggressiivisempia peliliikkeitä ratin takana. 

Vaikka monet autot ovatkin nykyään automaattivaihteisia, on Marklen tärkeää osata myös manuaalivaihteet – niin ikään hätätilanteiden varalta. Prinssi Harrya ja Marklea lähellä olevien lähteiden mukaan opetusvastuun on ottanut prinssi itse. Ajoharjoittelu tapahtuu Kensingtonin palatsin tiluksilla Lontoossa.

Haluaa ajaa itse

Maailmassa on kieltämättä helpompiakin asioita kuin manuaalivaihteiden opetteleminen autolla, jossa ratti on väärällä puolella. Markle on kuitenkin ilmoittanut haluavansa ajaa jatkossa myös itse.

Kuningasperheeseen liittymiseen kuuluu myös muita erikoisempia harjoitteita. Marklen kerrotaan hiljattain osallistuneen harjoitukseen, jossa simuloitiin kidnappausta. Mukana olleet SAS:n erikoisjoukot ampuivat harjoituksen autenttisuuden takaamiseksi kovilla.

Yhdysvaltalainen näyttelijä-malli Markle ja prinssi Harry kihlautuivat viime vuonna. Häitä vietetään toukokuussa.

Lähde: Daily Mail

***

1:05

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja