Prinssi Charles pakotti Aston Martinin keksimään, miten auton saisi käymään valkoviinillä – "Se tuoksuu nyt herkulliselta"

Prinssi Charles täyttää 70 vuotta 3:38

Aston Martinin insinöörit vastustivat ajatusta upean DB6 Volanten muuttamisesta bioetanolilla käyväksi, mutta prinssi sai tahtonsa läpi.

Tänään keskiviikkona 70 vuotta täyttävä Walesin prinssi Charles sai äidiltään kuningatar Elisabetilta 21-vuotislahjaksi, siis lähes viisi vuosikymmentä sitten, Aston Martin DB6 MkII Volanten.

Nykyisin Charles kantaa runsaasti huolta ympäristöasioista ja ilmastonmuutoksesta, joten hän halusi tehdä omankin autonsa päästöille jotain.

Eri vaihtoehtoja Charlesin pyynnöstä selvittäneet Aston Martinin insinöörit havaitsivat, että auton saisi käymään valkoviinistä ja herasta tehdyllä bioetanolilla suhteellisen helposti, mutta ensin he yrittivät saada Charlesin pyörtämään päätöksensä klassikkoauton "pilaamisesta".

– Kun sanoin, että sitten en ajaisi sillä ollenkaan, ryhtyivät he välittömästi töihin. Nyt he myöntävät sen käyvän paremmin ja olevan jopa tehokkaampi kuin tavallisella bensiinillä, Charles kertoi Telegraphin haastattelussa.

– Ja lisäksi se tuoksuu nyt herkulliselta.

Viime aikoina Charles on kuvattu usein myös Jaguarin I-Pace-sähköauton kyydissä.

Lue myös:

    Uusimmat