Prinssi Andrew pakeni Epstein-skandaalia ex-vaimonsa kanssa luksushuvilaan Andalusiaan – prinssin suhde seksiorjien käytöstä syytettyyn pohattaan nousi taas valokeilaan

1:21
Video: Epsteinin kuolemasta uutisoitiin viikko sitten

Seksuaalirikoksista syytetyn ja niistä jo aiemmin tuomitun yhdysvaltalaismiljardööri Jeffrey Espsteinin tapaukseen kytkeytyvä prinssi Andrew on lentänyt Britanniasta piiloon luksushuvilalle rikkaiden, kuuluisien ja vanhojen kuningassukujen suosimaan Sotograndeen Andalusiassa Etelä-Espanjassa.

Andrew’n kerrotaan lentäneen 13 000 – 22 000 euroa maksaneella yksityislennolla Málagaan entisen puolisonsa, Yorkin herttuatar Sarahin kanssa. Málagasta he ajoivat Gibraltarista pohjoiseen sijaitsevaan Sotograndeen limusiinilla.

Epsteinin pidätys ja kuolema newyorkilaisessa vankilassa on nostanut jälleen valokeilaan Andrew’n suhteen alaikäisten seksiorjien käytöstä syytettyyn pohattaan.

Viime viikonloppuna menehtyneen Epsteinin kuolinsyyksi on todettu itsemurha, mutta salaliittoteoriat tästä tuskin hiipuvat.

Seksiä useasti Lontoosta Neitsytsaarille?

Vuonna 2015 Virginia Giuffre  (entinen Roberts) väitti, että Yorkin herttua Andrew harrasti hänen kanssaan seksiä Lontoossa, New Yorkissa ja Neitsytsaarilla, missä Epsteinin epäillään järjestäneen seksiorgioita alaikäisten kanssa yksityisellä saarellaan.

Nyt 35-vuotias Giuffre sanoo olleensa tuolloin 17-vuotias.

Sekä kuningatar Elisabetin kolmas lapsi prinssi Andrew että Buckinghamin palatsi kiistävät jyrkästi kaikki epäilyt seksistä nykyään Australiassa asuvan Robertsin kanssa.

Prinssille kiusallinen valokuva

Andrew’n kannalta tilannetta kuitenkin mutkistaa valokuva, missä hän on napatoppiin pukeutuneen, leveästi hymyilevän silloisen Robertsin kanssa käsi tämän vyötäröllä.

Kuvassa taustalla hymyillen näkyy Ghislaine Maxwell, jonka väitetään järjestäneen Epsteinille alaikäisiä tyttöjä. Näin kävi myös silloiselle Robertsille, nainen väittää. Brittiläisen Maxwellin nykyistä olinpaikkaa ei tiedetä.

Hän on entisen mediamogulin ja brittikansanedustajan Robert Maxwellin tytär. Hulppeaa elämää viettänyt isä-Maxwell kuoli vuonna 1991, minkä jälkeen muun muassa paljastui, että hän oli varastanut satoja miljoonia puntia yritystensä eläkerahastoista.

59-vuotiaat Andrew ja Sarah Ferguson ovat lomailleet Sotograndessa jo vuosikymmenen ajan, joskus lapsiensa kanssa.

Andrew ja Sarah yhä läheisiä

Andrew ja Sarah erosivat 1996, mutta he ovat edelleen hyvissä väleissä. Välillä on huhuiltu myös uudelleen avioitumisesta. Läheisestä suhteesta todistaa se, että Sarah matkusti Andrew’n kanssa Sotograndeen.

Median mukaan Sarah vaati lähteä mukaan ”pitääkseen huolta” ex-miehestään. Huolia saattaa tulla lisää, sillä erään kuningashuoneen sisäpiiriläisen mukaan Andrew oli ollut Epsteinin tapauksen suhteen huoleton, mutta viime aikoina hänellä on ”alkanut tulla pöksyyn”.

Yorkin herttuan ja herttuattaren piilopaikka on sotogradelaisenkin sosieteetin mittakaavassa varsin vaikuttava. Sen omistaja on mediatietojen mukaan ”espanjalainen liikemies”.

Andrew’n kerrotaan kuitanneen asumiskulut allekirjoituksellaan varustetulla valokuvalla, jossa hän on perheineen. Kuvan sanotaan roikkuvan huvilan musiikkisalin seinällä pianon yllä.

Kymmenien miljoonien arvoinen huvila

Median mukaan metsän suojassa olevan huvilan arvo olisi kiinteistömarkkinoilla noin 40 miljoonaa euroa. Lähes nelimetrisellä muurilla ympäröity alue on 1 800 hehtaaria.

Andrew voi majapaikassaan esimerkiksi harjoitella puttiaan ja swingiään, sillä muurien sisällä kerrotaan olevain useita golfkenttiä. Ylhäisölaji hevospoolokin onnistuu, ja jahdin voi sitoa moderniin satamalaituriin.

Yksityinen vartiointi pitää asukkaat visusti uteliaiden ja muiden kutsumattomien vieraiden mahdollisesti häiritsevän käytöksen saavuttamattomissa.

Ensiluokkainen piilopaikka siis. Andrew’n harmit nimittäin saattavat olla kaikkea muuta kuin ohi.

Suhde prinssiin "turvavakuutus"

Äskettäin julkistetun oikeusmateriaalin mukaan Epstein olisi kirjannut päiväkirjaansa yksityiskohtaisesti kaveeraamisensa Yorkin herttuan kanssa. Ystävyyssuhde oli Epsteinin mukaan hänelle ”turvavakuutus”.

Jos Andrew joutuisi tekemisiin Yhdysvaltain oikeuslaitoksen kanssa seksuaalirikoksiin liittyen, Britanniassa se olisi kuningashuoneen häpeällisin ja suurin skandaali aikoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja