Prinsessa Victoria Espoossa: Minut on helppo houkutella Suomeen

Victoria piti puheen Tulevaisuusfoorumin alussa.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vierailee tänään torstaina Espoon Hanasaaressa järjestettävässä Tulevaisuusfoorumissa.

Koko päivän kestävän tapahtuman alussa Victoria piti puheen, jossa hän korosti läheisiä välejään Suomeen.

– Minua ei ole koskaan ollut vaikea houkutella Suomeen. Ruotsilla on hyvä yhteys Suomen kanssa, mutta tätä yhteenkuuluvuutta ei voi pitää itsestäänselvänä. Yhteistyömme on jatkuttava sukupolvelta toiselle, Victoria aloitti puheensa.

Hän korosti, että erityisesti lähimaiden on muistettava toisiaan globalisoituvassa maailmassa.

– Jos haluaa pitää suhteita yllä ja vahvistaa, täytyy kohdata henkilökohtaisesti. Sellaisiin kohtaamisiin Hanasaari on loistava paikka. Vaalikaamme tätä henkilökohtaista yhteyttä, Victoria sanoi.

Kruununprinsessa keskustelee tänään myös suomalais-ruotsalaiseen verkostoitumisohjelmaan osallistuvien nuorten kanssa. Ohjelman tarkoitus on tuoda yhteen lahjakkaita nuoria molemmista maista muun muassa talouden, politiikan, kulttuurin ja median aloilta.

Keskustelutilaisuudessa puhuu vaikuttajia Suomen ja Ruotsin talouselämästä, muun muassa Jacob Wallenberg, hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos, OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi ja Deutsche Bankin entinen toimitusjohtaja Josef Ackermann.

Victorian vierailu Espoossa kestää päivän.

Lue myös:

    Uusimmat