Prinsessa Dianan onnettomuuspaikalle ensimmäisenä saapunut henkilö ei tunnistanut kuninkaallista: "Hän otti varovasti Dianan pään käsiinsä"

1:37
Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti

Sattumalta ohikulkenut lääkäri soitti apua prinsessa Dianan  onnettomuuspaikalle.

Missä olit, kun? -ohjelma paneutuu uudella kaudella neljään ikimuistoiseen uutishetkeen. Uuden kauden ensimmäisessä jaksossa perehdytään hetkeen, kun tieto prinsessa Dianan traagisesta kuolemasta levisi ympäri maailmaa 31. elokuuta vuonna 1997.

MTV Uutisten pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Helena Petäistö muistaa selvästi hetken, kun kuuli prinsessan menehtymisestä.

– Itselläni oli aika dramaattinen yö, Petäistö muistelee ohjelmassa.

Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa, kun prinsessa seurueineen pyrki karkottamaan kintereiltään moottoripyörillä heitä jahdanneet paparazzit. Auto törmäsi ylinopeuden ja kuljettaja Henri Paulin päihtymystilan vuoksi betonipylvääseen, jolloin Paul ja Dianan kumppani menehtyivät välittömästi.

Ensiavun saapuessa paikalle Diana oli vielä hengissä, mutta hän menehtyi aamuyön tunteina sairaalassa kesken leikkauksen. Tuhoisasta turmasta selvisi ainoastaan apukuljettajan paikalla istunut henkivartijana toiminut Trevor Rees-Jones.

Petäistön mukaan ensimmäinen onnettomuuspaikalle saapunut henkilö oli sattumalta lääkäri. 

– Hän oli nuori ensiapulääkäri, joka sattui olemaan tunnelin lähellä. Hän oli tulossa syntymäpäiviltä kaverinsa kanssa ja huomasi onnettomuuden, Petäistö kertoo. 

– Hän otti varovasti Dianan pään käsiinsä ja laittoi happinaamarin, koska hänellä oli vaikeuksia hengittää. Hän nimenomaan välitti ambulanssin paikalle, Petäistö kertoo. 

Lääkäri ei tunnistanut, että kyseessä oli itse prinsessa Diana. Sittemmin totuus onnettomuuden uhreista kuitenkin selvisi myös hänelle. 

Kaikki neljä Missä olit, kun? -jaksoa julkaistaan MTV Katsomossa heti uuden vuoden alkajaisiksi 1.1.2023. MTV3-kanavalla sarjaa seurataan sunnuntai-illoissa 8.1. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja