Presidenttiehdokkaiden tärkeä tv-väittely edessä: "Trump on valmistautunut alle kaksi tuntia"

8:11
Trump vs. Biden – asetelmat ensimmäiseen vaaliväittelyyn

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on käyttänyt alle kaksi tuntia valmistautuakseen presidentinvaalien ensimmäiseen tv-väittelyyn keskiviikon vastaisena yönä, kertoo CNN.

Hänen vastaehdokkaansa Joe Biden on valinnut perinteisemmän strategian ja valmistautunut väittelyihin huolellisesti avustajiensa kanssa.

– Mielestäni se, mitä teen joka päivä, on väittelyihin valmistautumista, Trump sanoi sunnuntaina.

CNN:n mukaan Trumpia ovat hänen lyhyissä harjoittelusessioissaan auttaneet muun muassa hänen henkilökohtainen asianajajansa Rudy Giuliani sekä entinen New Jerseyn kuvernööri Chris Christie.

Yleensä presidenttiehdokkaat harjoittelevat runsaasti väittelyjä varten. Trump luottaa kuitenkin enemmän omiin vaistoihinsa kuin huolelliseen valmistautumiseen.

Ristiriitainen taktiikka verotietojen suhteen

Trumpin avustajat ovat myös joutuneet viime hetkellä keksimään tapoja, joilla presidentti voi väittelyssä vastata verotietojaan koskeviin kysymyksiin.

New York Times julkaisi sunnuntaina Trumpin verotiedoista uutisen, josta selvisi muun muassa, kuinka mittavat velat presidentillä on, ja kuinka vähän hän on maksanut veroja.

Uutisen julkaisuajankohta takaa sen, että aihe nousee varmasti esille ensimmäisessä tv-väittelyssä.Toistaiseksi Trumpin taktiikka veroasian suhteen on ollut kaksiosainen. Toisaalta hän on kutsunut tietoja valeuutiseksi, toisaalta hän on sanonut jutun perustuvan laittomasti hankittuihin tietoihin.

– Valeuutismedia tuo vuoden 2016 vaalien tapaan veroni ja paljon muuta hölynpölyä esille laittomasti hankittujen tietojen ja pahojen tarkoitusperien avulla. Jos katsotte uskomattomia omistuksiani, mitä valeuutiset eivät tehneet, huomaatte, että minulla on hyvin vähän velkaa verrattuna omistuksieni arvoon, Trump sanoi eilen Twitterissä.

Sama linja jatkunee, jos Biden yrittää tentata Trumpia veroasiasta väittelyssä.

NYT: Trump käytti Diiliä imagonsa rakentamiseen

New York Times jatkoi Trumpin verotietouutisten vyöryttämistä eilen. Nyt lehti keskittyi siihen, miten Diili-ohjelman tuotot auttoivat Trumpia puhaltamaan uutta eloa bisnesimperiumiinsa.

Trumpin yritykset tekivät rutkasti tappiota Diilin alkaessa, mutta ohjelman suosio toi hänelle uusia tulonlähteitä. Verotietojen mukaan Trump sai tosi-tv-ohjelmasta suoria tuloja 197 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi ohjelman antama maine avasi hänelle tien 230 miljoonan dollarin lisätuloihin muun muassa erilaisten sponsorisopimusten kautta.

Näiden rahavirtojen avulla Trump sai kasvatettua omistuksiaan haalimalla muun muassa useampia golfkenttiä.

Diili auttoi Trumpia rakentamaan menestyvän bisnesmiehen imagon, joka oli oleellinen osa hänen vetovoimaansa vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja