Presidenttiehdokkaat A-studiossa: Jos Putin soittaisi onnitellakseen valinnasta, Haavisto vastaisi mutta Stubb ei

Presidentinvaalien toiselle kierrokselle edenneillä kokoomuksen ehdokkaalla Alexander Stubbilla ja vihreiden tukemalla valitsijayhdistyksen ehdokkaalla Pekka Haavistolla on eri kanta siihen, vastaisivatko he puhelimeen, jos Venäjän presidentti Vladimir Putin soittaisi onnitellakseen valinnasta Suomen presidentiksi.

Haavisto sanoi Ylen A-studiossa maanantaina, että hän vastaisi Putinin puheluun.

– Kyllä aina kun joku valtionpäämies soittaa, vastataan. En antaisi sitä puhelua Presidentinlinnan siivoojalle vaan vastaisin, Haavisto muotoili.

Haavisto kuitenkin samalla korosti, kyse olisi vain onnittelujen vastaanotosta.

– En kävisi mitään poliittista substanssikeskustelua ilman koordinaatiota meidän läheisimpien liittolaistemme kanssa, muun muassa EU-tason kanssa.

Stubb sen sijaan jättäisi vastaamatta Venäjän presidentin onnittelupuheluun.

– Jättäisin vastaamatta siksi, että Putin tulisi käyttämään sitä jonkinnäköisenä propagandana Venäjällä, käyttämään Suomea ikään kuin pelinappulana.

Lisäksi Stubb totesi, että Suomella ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia poliittisia suhteita Venäjän kanssa.

– Niihin en näe mitään tarvetta ennen kuin Ukrainan sota on saatu loppumaan tai ennen kuin yhdessä liittolaistemme kanssa asiasta sovimme. Aivan eri asia on sitten, jos jossain vaiheessa saadaan jokin tällainen tehtävä (yhteydenotosta Venäjään), hän sanoi.

Putinin onnittelusoittoa koskeva kysymys oli tullut A-studioon yleisöltä.

Lue myös:

    Uusimmat