Presidentti Zelenskyiltä näyttävistä Lego-hahmoista hitti – jenkkifirma lahjoitti jättipotin Ukrainaan

Ukrainalaisia kunnioittavat epäviralliset Lego-palikat olivat menestys. Myyntituotto lahjoitettiin sodan runtelemaan Ukrainaan.

Chicagolainen Citizen Brick -yritys valmistaa astetta erikoisempia ja vähän aikuisempaankin makuun sopivia Lego-hahmoja ja -palikoita. Kyse ei ole virallisista Lego-tuotteista, vaikkakin palikat ovat aitoja; niihin vain on printattu epävirallisia hahmoja.

Citizen Brick kertoi maaliskuun alussa tuovansa myyntiin rajatun erän Ukrainan presidenttiä sekä ukrainalaisten maanpuolustustahtoa kunnioittavia tuotteita.

Volodymyr Zelenskyi -figuuri sekä polttopulloja eli Molotovin cocktaileja kuvastavat erikoispalikat olivat myynnissä vain pienen hetken, sillä rajattu erä myytiin nopeasti loppuun. Yritys keräsi tuotteilla runsaat 16 000 dollaria eli vajaat 15 000 euroa, ja koko summa lahjoitettiin Direct Relief -järjestölle, joka hankkii niillä lääkkeitä ja ensiaputarvikkeita Ukrainaan.

Monet kuitenkin kuulivat epävirallisista Ukraina-aiheisista Legoista vasta ensimmäisen erän mentyä kuin kuumille kiville. Citizen Brickin omistaja Joe Trupia kertoi VICE-julkaisulle pari päivää sitten, että lisäerä on suunnitteilla.

Lisäerä Zelenskyi-figuureja tuli myyntiin torstaina. Kuten ensimmäinenkin erä, myös tämä toinen myytiin loppuun nopeasti. Toisen erän myyntituotto oli huimat 130 000 euroa. Kolmatta erää ei näillä näkymin kuitenkaan ole tulossa tarvikkeiden puutteesta johtuen.

Katso alta, miltä Citizen Brickin kustomoidut palikat näyttävät.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähteet: VICE, CBS, Citizen Brick

Lue myös:

    Uusimmat