Mainos

Presidentti sulki Norsunluurannikon rajat - kaduilla rajuja taisteluja

Norsunluurannikolla presidentti Alassane Ouattaran joukot hyökkäävät ex-presidentin virka-asuntoon maan tärkeimmässä kaupungissa Abidjanissa. Ouattaran edustajan mukaan ex-presidentti Laurent Gbagbo on rakennuksessa eikä ole antanut mitään merkkiä antautumisesta.

Abidjanissa on ollut käynnissä raskaista taisteluja Ouattaran ja Gbagbon joukkojen välillä. Ouattaran joukot ovat vallanneet valtion television rakennuksen ja katkaisseet tv-lähetykset.

Ex-presidentti Gbagbon hetket ovat luetut, sanoo kansainvälisesti tunnustetun presidentin Ouattaran hallitus.

Ouattaran joukot ovat edenneet maan tärkeimpään kaupunkiin Abidjaniin. Asukkaiden mukaan kaupungissa käydään raskaita taisteluja.

Turvallisuuslähteiden mukaan Gbagbon joukot ovat vetäytyneet Abidjanin lentokentältä ja kenttä on YK:n rauhanturvajoukkojen hallussa.

Illlan pimetessä kaupungissa kerrottiin puhjenneen myös ryöstelyä ja muita levottomuuksia. Ranskalaisia sotilaita on määrätty suojelemaan kaupungissa asuvia ulkomaalaisia.

Ouattara on määrännyt Abidjaniin öisen ulkonaliikkumiskiellon. Lisäksi maan rajat on suljettu.

Gbagbo ei ole suostunut luopumaan vallasta, vaikka hän hävisi marraskuiset presidentinvaalit. Vaalien jälkeisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut satoja ihmisiä ja yli miljoona on joutunut pakenemaan kodeistaan.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.