Presidentti Sauli Niinistö hämmästeli Super Bowlia – vastaili suomalaisten viesteihin: "Otin iltapäivätorkut varoiksi"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pohti yöllä Twitterissä amerikkalaisen jalkapallon ja NFL-finaalin Super Bowlin syvintä olemusta.

– Super bowl; taistelua jaardi jaardilta, oudolta näyttäviä potkuja soikioon palloon. Yhden kansakunnan Tapahtuma, joka itse peliä sen enempiä tuntevalta jättää moniailla muilla mailla kysymään: Rams vai Patriots - tai uniko iskee jo ennen? Niinistö twiittasi kello 1.01.

Niinistön twiitti sai useita vastauksia, joista paria Niinistö itsekin kommentoi.

– Voiko presidentti pitää huomenna rokulipäivän, mikäli katsoo pelin loppuun yön silmin? Toni Kiiskinen kysyi.

– Otin iltapäivätorkut varoiksi, Niinistö vastasi.

Peter Karis twiittasi jenkkifutiksen olevan "pallopelien sumopaini".

– Isot äijät miettivät taktiikkaa ja hakevat aloitusasentoa ensin 10 minuuttia, jonka jälkeen itse peli kestää 10 sekuntia. Toistetaan ad nauseum. Vaikea ymmärtää, miksi se on siellä niin suosittua, Karis kirjoitti.

Niinistö pysähtyi pohtimaan tätä itsekin.

– Jännä huomio - jotain samaa, eri kulttuureissa. Nopeus ja hetken voima. Ja taktiikka, jossa strategiaa, Niinistö tuumi.

Niinistön alkuperäinen kysymys "Rams vai Patriots" sai vastauksen varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun New England Patriots juhli voittoa Los Angeles Ramsista lukemin 13–3. Tieto ei sen sijaan vielä kerro, iskikö Niinistöllä uni tätä ennen vai katsoiko hän ottelun loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat