Mainos

Presidentti sai joulukuusen

Presidenttipari on vastaanottanut lisää joulutervehdyksiä Mäntyniemessä.

Mäntyniemen takkatulen lämpöön tervehdyksensä toivat mehiläishoitajat, maataloustuottajat, metsäylioppilaat sekä vastavalittu Lucia-neito. Tuomisinaan tasavallan presidentti Tarja Haloselle ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvelle vierailijoilla oli kuusen ja kauralyhteen lisäksi suomalaisia puhtaita elintarvikkeita.

Lucia-neito kuoroineen tervehti presidenttiparia laululla ja sai hymyn sädehtimään myös presidentin kasvoilla. Metsäylioppilaiden lahjakuusi oli puheenjohtaja Johanna Kujansuun mukaan saavuttanut vihreän värinsä ja tasaisen kauniin muotonsa 16 vuoden aikana Lohjalla. Kujansuu muistutti, että joulukuusista peräti 95 prosenttia on edelleen kotimaisia metsä- tai viljelykuusia. Tänäkin vuonna jouluvalot syttyvät 1,2 miljoonaan kuuseen. Joulupuun lisäksi Teemu Saarinen luovutti presidenttiparille Porvoossa leikatun kauralyhteen Mäntyniemen lintujen iloksi. -Voin luvata, että lyhde viedään sellaiseen paikkaan, jossa kissat eivät ole lähistöllä, Halonen vakuutti.

"Luonto ja maa suomalaisuutta"

Vierailujen aikana presidentti korosti tuottajien osaamista ja oivaltamista sekä luonnon ja maan merkitystä

suomalaisille. Hän sanoi myös uskovansa, että oikeanlainen itsekunnioitus on tärkeää tulevaisuudessa, sekä korosti luomun mahdollisuuksia.

Luonto ja suomalaisuus olivat vahvasti läsnä myös Mäntyniemessä, meren, puiden ja suomalaisen muotoilun yhdistelmänä. Suomen mehiläishoitajien pärekoriin oli kauniisti puolukanvarpujen ja gerberan lomaan aseteltu hunajaa ja mehiläisvahakynttilöitä. Halonen tunnustikin olevansa jo ennestään hunajan ystävä - edellisten presidenttien tapaan.

Salaisella reseptillä valmistetun joulukinkun presidentille toivat Vehmaan yhdistyksen sianlihantuottajat. Kinkun alustana oli suomalainen mäntytarjotin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.