Obamalta kovia sanoja Trumpista: "Presidenttiys on hänelle kuin yksi tositelevisio-ohjelma, jolla voi saada huomiota"

Obaman mielestä presidenttiys on ollut Trumpille vain yksi tositelevisio-ohjelma.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama aikoo demokraattien puoluekokouksessa pitämässä puheessaan kyseenalaistaa sen, onko presidentti Donald Trump ottanut tehtäväänsä lainkaan vakavasti.

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin mukaan vain harva presidentti, Trumpia lukuun ottamatta, on kuvaillut toista presidenttiä yhtä raa'alla tavalla.

Puheen etukäteen julkaistujen katkelmien mukaan Obaman on tarkoitus sanoa, että presidentti Trumpia ei olisi kiinnostanut käyttää tehtävän antamaa valtaa muuhun kuin tämän itsensä ja ystäviensä auttamiseen.

– Toivoin maamme puolesta, että Donald Trump näyttäisi jotain kiinnostusta ottamaan työnsä vakavasti, että hän tuntisi kanslian painoarvon ja löytäisi kunnioitusta demokratialle, joka oli asetettu hänen huomaansa, Obaman on määrä sanoa kokouksessa New York Timesin mukaan.

– Mutta hän ei koskaan tehnyt sitä. Hän ei ole koskaan osoittanut kiinnostusta panostaa työhönsä, ei kiinnostusta yhteisymmärryksen löytämiksesi, ei kiinnostusta käyttää tehtävän antamaa valtaa muuhun kuin itsensä ja ystäviensä auttamiseksi, ei kiinnostusta kohdella presidenttiyttä muuna kuin yhtenä tositelevisio-ohjelmana, jolla hän voi saada himoitsemaansa huomiota.

– Donald Trump ei ole kasvanut tehtäväänsä, koska hän ei pysty siihen, Obaman odotetaan jatkavan.

Obaman on määrä puhua puoluekokouksessa keskiviikkoiltana paikallista aikaa.

Trumpin mielestä Obama oli kamala presidentti

Trump reagoi nopeasti Obaman puheen katkelmiin. Hän kuvaili Obamaa toimittajille kamalaksi ja hyödyttömäksi johtajaksi.

– Presidentti Obama ei tehnyt hyvää työtä. Syy sille, että olen tässä, ovat presidentti Obama ja Joe Biden, hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Biden oli Obaman varapresidentti ja nyt demokraattien ehdokas marraskuun presidentinvaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat