Mainos

Presidentti Niinistön Ukraina-vierailu jatkuu kiireisenä – tapaa maan uuden pääministerin

1:43
Presidentti Niinistö tapasi tänään Ukrainan presidentin ensimmäistä kertaa torstaina.

Tänään presidentin vierailu jatkuu muun muassa tapaamisella maan tuoreen pääministerin Oleksi Hontsharukin kanssa. Parlamentti valitsi Hontsharukin virkaansa vain pari viikkoa sitten.

Aamupäivällä Niinistö puhuu Kiovassa järjestettävässä Yalta European Strategy -konferenssissa. Hänen lisäkseen samassa tilaisuudessa puhuvat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sekä Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Viralliset keskustelut presidentti Zelenskyin kanssa Niinistö kävi eilen.

Yalta European Strategy eli YES on ukrainalaisen suurliikemiehen ja hyväntekijän Viktor Pintshukin luomus. Järjestön ja sen vuotuisten konferenssien tarkoituksena on edistää Ukrainan yhdentymistä Eurooppaan ja muuhun maailmaan.

Ensimmäinen konferenssi järjestettiin nimensä mukaisesti Jaltan kaupungissa Krimin niemimaalla vuonna 2004. Kymmenen vuotta myöhemmin tapahtuma piti siirtää Kiovaan Venäjän vallattua Krimin ja liitettyä sen itseensä. Konferenssin teemana on tänä vuonna onnellisuus.

Presidentti Niinistön toisen vierailupäivän ohjelmassa Kiovassa ovat myös vierailu parlamentissa, seppeleenlasku tuntemattoman sotilaan haudalle sekä käynti neuvosto-Ukrainan 1930-luvun nälänhädän, holodomorin, muistomerkillä. Neuvostoliiton johdon aiheuttamassa katastrofissa kuoli miljoonia ukrainalaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja