Presidentti Niinistö salaisella vierailulla Ukrainassa – Zelenskyin tapaamista ympäröivät järeät turvatoimet

2:18
Katso video: Presidentti Niinistö tutustui sodan tuhoihin muun muassa Borodiankassa ja surullisenkuuluisassa Butshassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee parhaillaan Ukrainassa. Niinistö on hetki sitten päättänyt lehdistötilaisuutensa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Presidentit keskustelivat Venäjän käynnistämästä hyökkäyssodasta, Suomen poliittisesta ja materiaalisesta tuesta Ukrainalle sekä Ukrainan pyrkimyksistä oikeudenmukaisen rauhan aikaansaamiseksi. Presidentit jatkavat keskustelua tapaamisen jälkeen vielä työlounaalla.

Tapaamista suojaavat erittäin järeät turvallisuusjärjestelyt ja luottamuksellisuussäädökset. Vierailusta ja Volodymyr Zelenskyin tapaamisesta oli lupa kertoa julkisuuteen vasta itse tilaisuuden jälkeen ja sen paikka pidettiin senkin jälkeen salaisena. Lehdistötilaisuuteen osallistuvilta kerättiin kaikki viestintävälineet pois etukäteen.

Presidentti Zelenskyin tapaamisen lisäksi presidentti Niinistö on vieraillut Borodiankassa sekä Butshassa, jossa paikallisviranomaiset ovat esitelleet hänelle sodan tuhoja.

Vierailun ohjelmassa on myös seppeleen lasku sodassa kaatuneiden muistoseinälle Kiovassa sekä keskustelu paikallisten yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Niinistön vierailua seuraa Kiovassa toimittajamme Niko Nurminen. 

Niinistön ohjelmaan kuuluu käyntejä sodan avainpaikoilla Kiovan lähistöllä.

7:09
MTV Ukrainassa: Katso MTV Uutisten toimittajan arvio presidenttien tapaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja