Presidentti Niinistöllä arvellaan olleen kiireinen viikko – näin vauvauutinen huomioitiin kansainvälisessä mediassa

Kiinalaismedia kertoo presidentinkanslian verkkosivujen kaatumisesta.

Myös kansainvälisessä mediassa on huomioitu presidentti Sauli Niinistön ja tämän puolison, runoilija Jenni Haukion saama lapsi. Bloomberg kirjoittaa, että pari sai terveen poikavauvan perjantaina hieman ennen kello kahdeksaa.

Muun muassa New York Timesin ja Washington Postin julkaisemassa uutistoimisto AP:n uutisessa Niinistöllä arvellaan olleen takana kiireinen viikko, sillä hänet äänestettiin vasta viime viikon sunnuntaina toiselle presidenttikaudelle ja hän astui virkaan torstaina. Uutisen julkaisi myös ABC News.

Uutisessa myös mainitaan, että Niinistö oli paikalla synnytyksessä ja Niinistön Facebook-päivitys terveestä poikavauvasta keräsi tuhansia onnitteluita ensimmäisen tunnin aikana.

Kiinalainen uutistoimisto Xinhua puolestaan kirjoittaa, että presidentinkanslian verkkosivut kaatuivat muutama minuutti sen jälkeen, kun uutinen vauvasta oli julkaistu. Xinhua kertoo, että Suomessa media on jo alkanut spekuloida presidenttiparin vauvan nimellä. Mediassa kiinalaismedian mukaan pohditaan myös sitä, kumman vanhemman sukunimen lapsi saa.

Virolainen Postimees-lehti puolestaan onnittelee paria jo heti otsikossa.

Kansainvälinen media lisäksi kertoo Haukion ja Niinistön historiasta esimerkiksi sen, että he menivät naimisiin vuonna 2009 ja kuinka Niinistön edellinen vaimo kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1995.

"Uskon, että normaalin perheen tapaan selviämme"

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti perjantaina illalla, että Niinistö ja Haukio ovat saaneet terveen poikavauvan. Sekä äiti että vauva voivat hyvin, kertoi synnytyksessä mukana ollut presidentti.

Vauva syntyi perjantaina hieman ennen iltakahdeksaa Helsingin Naistenklinikalla.

– Olemme nyt pienen pojan vanhempia! kirjoitti presidentti Niinistö Facebook-sivuillaan.

Presidenttipari kiitti kansalaisia onnitteluista, joita he ovat saaneet jo ennen lapsen syntymää.

Lapsi on Niinistön kolmas ja Haukion ensimmäinen. Presidentillä on aiemmasta avioliitostaan kaksi aikuista poikaa.

Niinistö valittiin tammikuun lopulla toiselle presidenttikaudelle ylivoimaisesti jo ensimmäisellä kierroksella. Niinistö toisti tuoreeltaan valintansa jälkeen, että vauvan isyys ei vaikuta presidentin tehtävien hoitoon, vaikka koti- ja perhetilanne muuttuvatkin.

– Vuorokaudessa on paljon tunteja ja viikossa päiviä. Uskon, että normaalin perheen tapaan selviämme.

Lue myös:

    Uusimmat