Presidenttiparin uusi perheenjäsen villitsi kansan – vauvaa muistettu lukuisilla pienillä villasukilla

Presidenttiparin vauvan syntymä on innostanut kansalaisia onnittelujen tulvaan. Viestintäpäällikkö Katri Makkosen mukaan onnitteluja on tullut jo Facebookin kautta uskomaton määrä.

Sauli Niinistön Facebook-sivun päivityksestä "Olemme nyt pienen pojan vanhempia! SN" oli lauantaina puolenpäivän aikaan tykätty 136 000 kertaa ja sitä oli kommentoitu 28 000 kertaa.

Vauvauutinen ilmoitettiin lokakuussa, jolloin tasavallan presidentin kanslian verkkosivut kaatuivat. Uutinen vauvan syntymästä kaatoi verkkosivut uudelleen.

Makkosen mukaan onnitteluita tuli jo ennen syntymää iso määrä sähköpostitse ja kirjeitse. Lisäksi jotkut kansalaiset ovat lähettäneet pieniä paketteja, joista suurimmassa osassa sisältönä ovat itse kudotut villasukat.

– Koska vauvat kasvavat nopeasti, on mahdollista, että osa lahjoista jää käyttämättä. Presidenttipari huolehtii tällöin siitä, että nämä heidän suurella lämmöllä vastaanottamansa paketit päätyvät toisille tarvitseville vauvoille.

Uudesta perheenjäsenestä on toistaiseksi kerrottu vain, että hän on poika ja voi hyvin. Makkosen mukaan tällä hetkellä uutta kerrottavaa ei ole.

Jo raskausilmoituksen yhteydessä kerrottiin, ettei vauva vaikuta Niinistön virkatehtävien hoitoon. Presidentti pitää puheen valtiopäivien avajaisissa tiistaina. Tässä kuussa Niinistöllä on ohjelmassa myös virkamatkoja ainakin Liettuan satavuotisjuhliin Vilnaan ja turvallisuuskonferenssiin Saksan Muncheniin.

Lue myös:

    Uusimmat