Mainos

Presidentti Niinistö Münchenin turvallisuuskonferenssiin

2:12

Syyrian sodan ja Euroopan pakolaiskriisin ratkaisun avaimia haetaan viikonlopun aikana Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

Loistohotelli Bayerischer Hofiin kokoontuu noin 600 kansainvälisen politiikan toimijaa ja asiantuntijaa keskustelemaan ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta.

Münchenin turvallisuuskonferenssissa ajatuksiaan pääsevät vaihtamaan muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sekä Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ja ulkoministeri Sergei Lavrov.

Suomesta mukana on muun muassa presidentti Sauli Niinistö. Hänen on määrä osallistua viikonlopun aikana paneelikeskusteluun Ukrainan, Liettuan ja Puolan presidenttien sekä EU-parlamentin puhemiehen kanssa.

Münchenin turvallisuuskonferenssi on keskustelun areena, eikä siellä tehdä päätöksiä. Vuosien varrella eri valtionpäämiehet ovat tulleet sinne esittämään keskeisiä avauksia ja kannanottojaan.

Muistiin on jäänyt varsinkin Venäjän presidentin Vladimir Putinin puhe vuonna 2007. Yleisö kuunteli tuolloin henkeään pidätellen uutta valtapolitiikkaa uhkunutta puhetta, jonka arvioitiin henkivän kylmän sodan paluuta.

Vuosi sitten Ukrainan sota ja Venäjän läsnäolo Itä-Ukrainassa veivät päähuomion ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov jatkoi lännen arvostelua kovin sanoin.

Tänä vuonna pääteemoina ovat virallisen ohjelman mukaan sellaiset turvallisuusuhat, jotka eivät noudattele valtioiden rajoja. Esiin nousevat näin varsinkin Syyrian sota ja pakolaiskriisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.