Mainos

Presidentti Niinistö: Keskusteluyhteyttä Venäjään pidettävä yllä

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuleva vierailu Suomeen on vieraanvaraisuuden nimissä luonnollinen jatke sille, että Niinistö on itse vieraillut useamman kerran Putinin luona keskustelemassa. 

Niinistö sanoi SAK:n edustajakokouksessa Tampereella, että Suomen linja ei tässä poikkea muista Euroopan maista. Presidentti muisteli, että Putin on käynyt kahdenvälisiä keskusteluja muun muassa Ranskassa. 

Ulkoministeriöstä kerrottiin maanantaina STT:lle, että Putin on tehnyt harvakseltaan virallisia vierailuita länsimaihin Krimin valtauksen jälkeen keväällä 2014. Putin on käynyt Unkarissa helmikuussa 2015, Italiassa kesäkuussa 2015 ja Kreikassa nyt toukokuussa. Itävallassa hän vieraili kesäkuussa 2014.

Lisäksi hän on vieraillut muun muassa Saksassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja kolmesti Ranskassa. Näiden matkojen pontimena on ollut jokin suurempi tapahtuma esimerkiksi Pariisin ilmastokokous, Münchenin turvallisuuskokous, YK:n yleiskokous, G20-maiden kokous tai Ukrainan rauhanneuvottelut. 

Niinistö korosti, että kesän vierailussa kyseessä on työvierailu eikä kyse ole juhlavasta tapaamisesta. Niinistö uskoo, että keskusteluissa käsitellään sekä laajoja kansainvälisiä aiheita että maiden kahdenvälistä taloutta.

Niinistö totesi, että Itämeren jännite on kiistatta kasvanut kansainvälisen tilanteen myötä. Hän pitää Suomen ja Ruotsin kumppanuustoimintaa luontevana.

– Meitä kun kiinnostaa tämä Itämeren tilanne, Niinistö sanoi.  

Juttua korjattu 8.6.2016 klo 15.30: Alkuperäisessä STT:n jutussa kerrottiin virheellisesti, että Putin olisi tehnyt viralliset vierailut Krimin valtauksen jälkeen länsimaista vain Unkariin, Italiaan ja Kreikkaan. Hän kuitenkin vieraili myös Itävallassa kesäkuussa 2014.

Presidentit tapasivat viimeksi maaliskuussa Moskovassa:

2:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.