Presidentti Niinistö kertoo perheensä korona-arjesta IS:lle: "Liikunta ja leikki" – nämä asiat auttavat jaksamaan

2:08
Presidenttipari kannusti joulunajan puheessaan kansalaisia huolenpitoon.

Presidentti Sauli Niinistö kertoo Ilta-Sanomille, että myös presidenttiperheen elämä on tällä hetkellä hyvin rajoitettua.

Erikoishaastattelussa presidentti Niinistöltä kysyttiin, miten tiiviiksi he ovat rajanneet sosiaaliset kontaktit ja mikä auttaa presidenttiä jaksamaan synkän koronatilanteen keskellä.

– Pienissä porukoissa eli omassa piirissä ruokapöydässä istutaan. Samalla tavoin kuin monen muunkin elämämme on siinä mielessä rajoittunutta. Olen harrastanut liikuntaa hyvinkin aktiivisesti ja huomannut jokaisen kerran jälkeen, että on vähän reippaampi olo. Liikunta ja leikki, Niinistö kertoo IS:lle.

Niinistö ymmärtää, että monen koronakestävyys on nyt koetuksella, kun pandemian kanssa on taisteltu vuoden ajan. Hän sanoo, että raskainta on elää jatkuvassa vuoristoradassa.

– Keväällä ehdittiin jo vähän innostua, että kyllä tuo tuosta laantuu, kesäksi laantuikin. Syksyllä tuli pettymys. Sitten tuli toivetta rokotuksista.

– Nyt on tullut takaiskuja siinäkin ja nyt sitten viimeinen vaihe ja siinä uusi pettymys. Leviääkin jokin uusi mutantti. Jatkuva vuoristorata on tätä ajankulumistakin kovempi kokemus. Se vaatii kyllä ihmisiltä paljon, Niinistö sanoo IS:n haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja