Mainos

Sauli Niinistö kehottaa äänestämään EU-vaaleissa – mukana presidenttien yhteisessä vetoomuksessa: "Te Euroopan kansalaiset päätätte"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on mukana tänään julkaistussa vetoomuksessa, jossa kannustetaan äänestämään tulevissa EU-vvaleissa. Vetoomuksen on allekirjoittanut 21 EU-maan valtionpäämiestä.

Aloitteen vetoomukseen teki Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier. Vetoomuksessa todetaan, että vuoden 2019 EU-vaalit ovat erityisen tärkeät, sillä niissä päätetään EU:n tulevaisuudesta.

– Meidän ei edelleenkään tule pitää rauhaa ja vapautta, vaurautta ja hyvinvointia itsestään selvinä, vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksen allekirjoittajat ajattelevat, että tarvitaan vahva ja yhtenäinen unioni, jossa valtiot toimivat tasaveroisina kumppaneina.

– Vuoden 2019 vaalit ovat erityisen tärkeät: te Euroopan kansalaiset päätätte, millaiselle tielle Euroopan unioni lähtee.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Suomen ja Saksan presidenttien lisäksi Bulgarian, Tšekin, Viron, Irlannin, Kreikan, Ranskan, Kroatian, Italian, Kyproksen, Latvian, Liettuan, Unkarin, Maltan, Itävallan, Puolan, Portugalin, Romanian, Slovenian ja Slovakian presidentit.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja