Presidentti Niinistö juhlii Koivun ja Granlundin kanssa – pudottaa aloituskiekon torstain ottelussa

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu juhlavasti Minnesota Wildin ja Winnipeg Jetsin väliseen harjoitusotteluun.

Niinistö vierailee Minnesotassa FinnFest USA -kierroksensa aikana ja on juhlistamassa Suomen satavuotisjuhlavuotta. Hän pudottaa aloituskiekon torstaina pelattavassa Wild-Jets-harjoitusottelussa.

Minnesota vahvistaa tiedotteessa, että joukkueen molemmat suomalaiset Mikko Koivu ja Mikael Granlund osallistuvat perjantaina Suomi100-lounaalle Niinistön seurassa. Joukkueen kapteeni Koivu on Niinistön mukana myös Minnesota Orchestran konsertissa perjantaina.

Winnipegin joukkueessa pelaavat Patrik Laine ja Joel Armia, jotka pelasivat joukkueiden edellisessä harjoitusottelussa. Joukkueiden pelaavat kokoonpanot eivät ole vielä tiedossa.

Minnesotalla on vahvat siteet Suomeen, sen asukkailla on Yhdysvaltojen suurin prosentti suomalaisista sukujuurista. Vuonna 2015 osavaltiossa asui 97 000 henkilöä (eli lähes kaksi prosenttia kaikista ihmisistä), joilla oli suomalaisia sukujuuria.

Myös Wildin joukkueella on vahvat Suomi-siteet, kaikkiaan 11 suomalaista on pelannut vuonna 2000 liigaan liittyneen seuran väreissä NHL-ottelussa. Koivu on seuran ennätysmies pelatuissa otteluissa (843), syötöissä (435) ja pisteissä (614). Niklas Bäckströmillä on puolestaan maalivahdeista eniten pelejä (409) ja voittoja (194) Wildissa.

Lue myös:

    Uusimmat