Presidentti Joe Biden tapasi kuningatar Elisabetin: "Hän muistutti äitiäni"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Britannian kuningatar Elisabet tapasivat toisensa.

Presidentti Joe Bidenilla oli tapaaminen kuningatar Elisabetin kanssa. Maan johtajat tapasivat toisensa G7-maiden kokouksessa Britanniasta. Presidentillä ja hänen vaimollaan Jill Bidenillä oli myöhemmin yksityistapaaminen kuningattaren kanssa Windsorin linnassa. Biden kertoi lehdistölle tunnelmiaan tapaamisen tiimoilta.

– Hän oli erittäin hyväntahtoinen, hän muistutti äitiäni, mies kommentoi.

Tapaamisen yhteydessä he keskustelivat johtajista Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja Kiinan presidentti Xi Jinpingistä. Biden ja kuningatar Elisabet vertailivat myös Valkoista taloa ja Windsorin linnaa toisiinsa.

– Me saisimme Valkoisen talon mahtumaan tänne etupihalle, presidentti vitsaili ja kertoi kutsuneensa kuningattaren puolestaan vierailulle Yhdysvaltoihin.

Biden on kuningattaren 13. Yhdysvaltain istuva presidentti, jonka hän tapasi hallintokautensa aikana. Tapaaminen oli myös hänen ensimmäinen julkinen työtehtävänsä sen jälkeen, kun hän menetti puolisonsaprinssi Philipin huhtikuussa.

Biden on tällä hetkellä kautensa ensimmäisellä Euroopan-kiertueella.

Tänään maanantaina sotilasliitto Naton jäsenmaiden johtajat ovat koolla huippukokouksessaan Brysselissä. Tiistaina puolestaan järjestetään EU:n ja Yhdysvaltojen huippukokous, ja lopuksi keskiviikkona Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden tapaa Venäjän Vladimir Putinin Genevessä.

Lähde: People.

Lue myös:

    Uusimmat