Katso videolta, miten presidentti Biden solvaa Fox Newsin toimittajaa "tyhmäksi paskiaiseksi"

Biden solvasi toimittajaa auki jääneeseen mikkiin 0:41
Presidentti Biden haukkui Fox Newsin toimittajaa auki jääneeseen mikrofoniin.

Toimittaja kuittasi tapahtuneen myöhemmin olankohautuksella.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on solvannut uutiskanava Fox Newsin toimittajaa Valkoisessa talossa maanantaina järjestetyn mediatilaisuuden yhteydessä.

Toimittajat olivat jo poistumassa paikalta, kun konservatiivien suosiman Fox Newsin toimittaja Peter Doocy oli vielä kysynyt Bidenilta inflaatiosta.

Demokraattipresidentti vastasi Doocyn kysymykseen aluksi naama peruslukemilla. Tämän jälkeen Biden kuitenkin kuvaili mutisten toimittajaa vapaasti suomennettuna tyhmäksi paskiaiseksi. Lausunto tallentui päällä olleeseen mikrofoniin.

Paikalla ollut toinen toimittaja arvioi, ettei Biden ollut välttämättä tiennyt, että mikrofoni oli päällä tokaisun aikaan. Hän myös lisäsi, ettei kyennyt itse kuulemaan kaiken melun ylitse, mitä Biden oikeasti sanoi.

Hän kuitenkin kehotti katsomaan tilaisuudesta tehdyn videotallenteen, josta selviää, mitkä presidentin todelliset näkemykset Doocyn inflaatiokysymyksestä ovat.

Uutiskanava CNN:n paikalla ollut toimittaja Kaitlan Collins sen sijaan arvioi Bidenin tienneen puhuneensa mikkiin.

Piikki Bidenin hallinnon lihassa

Doocy itse kuittasi tapahtuneen myöhemmin olankohautuksella Foxin haastattelussa.

Hän sanoi huolettomasti, ettei kukaan ole tehnyt presidentin lausunnon osalta faktantarkistusta ja todennut, etteikö tokaisu olisi totta.

Muun muassa brittilehti Independent ja yhdysvaltalainen People kertovat Bidenin hallinnon edustajien ottaneen aiemminkin yhteen Doocyn kanssa ja kuvailevat toimittajaa piikiksi Valkoisen talon lihassa.

Independentin mukaan Doocy on kysynyt sekä presidentiltä että Valkoisen talon tiedottajalta Jen Psakilta kiusallisia kysymyksiä ja saanut toisinaan myös ärsyyntyneitä vastauksia.

Bidenin turhautuminen on lisääntynyt viime aikoina

Biden on ollut tavallisesti julkisissa puheissaan hillitty ja sovitteleva, eivätkä hänen sadattelunsa ole juuri koristaneet otsikoita. Bidenin edeltäjä Donald Trump puolestaan oli mediassa useasti esillä karkeiden lausuntojensa vuoksi.

CNN kuitenkin kertoo, että Biden on ollut viime aikoina enenevässä määrin turhautunut, kun häneltä on kysytty vaikeita kysymyksiä julkisissa tilaisuuksissa.

Uutiskanavan mukaan Fox Newsin Jacqui Heinrich oli esimerkiksi kysynyt Bidenilta aiemmin, miksi tämä odotti Venäjän presidentin Vladimir Putinin tekevän ensimmäisen siirron Ukrainan kiristyneen tilanteen osalta.

– Miten tyhmä kysymys, Biden vastasi tiedusteluun puoliääneen.

Presidentti Biden ollut tänään vuoden presidenttinä 1:35
Presidentti Bidenilla tuli viime viikolla vuosi täyteen presidenttinä.

Lue myös:

    Uusimmat