Presidentin juhlailmoitus tiivisti, kuinka vakava koronatilanne Suomessa on – Pöllöraati: "Tarkoittaa meille kaikille, että taas mennään"

Pöllöraati: Korona kaatoi itsenäisyyspäivän vastaanoton 10:48
Pöllöraadissa pohdittiin muun muassa, juhlitaanko itsenäisyyspäivää mitenkään, kun Linnan juhlatkin on peruttu.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti eilen, että itsenäisyyspäivän Linnan juhlat perutaan tänä vuonna. Uutisaamun Pöllöraadissa ilmoitus jakoi tunteita. MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki näki presidentin ilmoituksella symbolisen arvon, kun toiveikkuutta herättäneet juhlallisuudet peruttiin.

– Silloinhan se tarkoittaa meille kaikille, että taas mennään, hän sanoo.

Hufvudstadsbladetin päätoimittaja Erja Yläjärvi piti uutista lannistavana viestinä, että juhlia ei voida järjestää edes mittavasta rokottamisesta huolimatta.

Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimittaja Marko Junkkari taas miettii, että onko ero lopulta pienten juhlallisuuksien järjestämiseen suuri, jos perinteistä, suurimuotoista juhlaa ei nähdä. Hän muistuttaa, että tämä on muuttanut monien medioiden suunnitelmat täysin, kun osallistujia ja pukuja ei päästä uutisoimaan jo viikkoja ennen juhlaa.

Myös Lehtimäki nostaa esille, että juhlan perumisella on kerrannaisvaikutuksia muun muassa vaatesuunnittelijoiden elämään ja talouteen.

– Ehkä me suomalaiset joudumme toista vuotta miettimään, että miten sitä itsenäisyyspäivän juhlaa juhlitaan. Ehkä ei juhlita sitten oikein mitenkään?

Lue myös:

    Uusimmat