Pöyhönen: Lähipiiri kärsi oikeustuomiosta

Entinen huippupikajuoksija Markus Pöyhönen tuomittiin maaliskuun alussa Helsingin käräjäoikeudessa lievästä laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä kymmeneen päiväsakkoon. Nyt mies on mukana kehomuokkausbisneksessä asema40-lääkärikeskuksessa.

Maria Veitolan talk showssa vieraana ollut Pöyhönen kertoi nyt tuomionsa jälkeen keskittyvänsä uuteen uraan hyvinvointiyrityksessä.

Kavitaatiohoitoja muun muassa nyt markkinoiva mies oli harmissaan, että häntä on tituleerattu doping-tuomittuna ex-urheilijana.

– Minua ei ole tuomittu dopingista, se tarkoittaa kiellettyjen lääkeaineiden käytöstä urheilussa, mies tarkensi.

Mies harmitteli myös negatiivista julkisuutta.

– Viimeiset pari-kolme vuotta onkin sitten ollut sellaist, että on vaan negatiivisista asioista kirjoitettu lehdistössä. Ei tässä auta muuta kuin jättää kaikki tämä taka-alalle.

– Onneksi vajaa vuosi sitten otin yhteyttä erääseen tuttuun ja sain töitä. Toimin toimitusjohtajan oikeana tai vasempana kätenä. Työnsaantiin tuomio ei ole vaikuttanut, mutta itseen ja lähipiiriin se on vaikuttanut. On ollut todella vaikeaa seurata, kun lähipiiri kärsii, Markus kertoi.

Miehen saama tuomio juontaa juurensa toukokuuhun 2008 kun toisen rikosepäilyn vuoksi tehdyssä kotietsinnässä hänen kotoaan yhdeksän klenbuterolitablettia ja kymmenen metandienonitablettia. Klenbuteroli on reseptilääke, jolla ei Suomessa ole myyntilupaa, ja metandienoni on luokiteltu dopingaineeksi..

Pöyhönen sanoi esitutkinnassa ensin löytäneensä lenkkeillessään tabletteja sisältäneen nyssäkän, jonka vei kotiinsa, eikä koskaan kajonnut siihen. Myöhemmin hän sanoi, että joku hänen tuttavansa on jättänyt tabletit hänen asuntoonsa.

Tuomion mukaan ei ollut uskottavaa, ettei Pöyhönen dopingtesteissä käyneenä aktiiviurheilijana olisi tiennyt tablettien luvallisuudesta ja laadusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat