Potkut saanut liigavalmentaja haastoi seuran oikeuteen – vuoden ansiot jäivät saamatta, taustalla erikoinen sopimuskuvio

Kaarinalaisen korisliigaseuran Ura Basketin edustusjoukkueen entinen päävalmentaja Kristian Palotie on jättänyt haastehakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen entisestä seurastaan.

Maaliskuussa potkut saanut Palotie ei oman näkemyksensä mukaan ole saanut hänelle kuuluvia korvauksia määräaikaisen sopimuksensa irtisanomisesta. Koripallovalmentajan sopimus olisi ollut voimassa ensi kauden loppuun asti.

Palotien mukaan Ura Basket on jättänyt maksamatta hänelle ensi kautta koskevat saatavat.

Ura Basketin ykkösdivisioona A:sta heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan Korisliigaan syksyksi 2018 nostanut Palotie korostaa haluavansa päästä ratkaisuun ensisijaisesti sopimalla.

– En viitsi mennä kiistan yksityiskohtiin julkisesti. Niistä pyritään keskustelemaan ja sovinto löytämään, mutta vielä ollaan eri mieltä lopputulemasta, Palotie kommentoi MTV Urheilulle.

Jättämäänsä haastehakemusta Palotie kuvailee juridistekniseksi siirroksi.

– Näissä on aina oma prosessinsa, mikä pitää käydä läpi. Tämä on osa sitä, kun halutaan saada ratkaisu syntymään tässä asiassa.

Palotie sanoo, ettei hänellä ole henkilökohtaista kaunaa Ura Basketia kohtaan.

– Haluan ehdottomasti pelkkää hyvää seuralle tälle kaudelle ja pitkälle tulevaisuuteen.

Ura Basketin liigajoukkueen taustayhtiön VS Basketin puheenjohtaja Mikko Granström sanoo seuran haluavan sopia asian Palotien kanssa.

– Asia on kesken. Ei siinä ole oikein mitään kantaa otettavaa tällä hetkellä, Granström kommentoi.

– Meillä on yhä tahtotilana sovitella se asia hänen kanssaan.

Irtisanomisen perusteista erimielisyyksiä

Palotien sopimuskuviossa erikoinen seikka on se, että hänen valmentajasopimuksensa on tehty tällä hetkellä lähinnä seuran junioriorganisaatiota pyörittävän Ura Basket ry:n kanssa ennen kuin nykyistä liigajoukkuetta hallinnoiva osakeyhtiö perustettiin.

Tästä seikasta ja sopimuksen sisältämistä sanamuodoista on virinnyt erimielisyyksiä osapuolten välille.

Lisäksi Granströmin väittämän mukaan Palotien potkut eivät johtuneet Ura Basketin heikosta urheilullisesta menestyksestä viime kaudella, vaan muista syistä.

Julkisesti asiaa perusteltiin kuitenkin maaliskuussa joukkueen sen hetkisellä sarjasijoituksella, joka oli kymmenes.

Palotie ei itse halua kommentoida sopimuksensa irtisanomisen perusteita.

Käräjäoikeuteen jätetystä haastehakemuksesta selviää, että Palotien irtisanomista on perusteltu kirjallisesti muun muassa ammattitaidon puutteella, harjoitusten heikolla laadulla, auktoriteetin menettämisellä ja videopalaverien suunnittelematta jättämisellä.

Haastehakemuksessaan Palotie on jyrkästi eri mieltä seuran esittämien väitteiden kanssa ja kiistää edellä mainitut sopimusrikkomukset.

Ura Basketin liigajoukkueen taustayhtiön talousvaikeudet olivat esillä julkisuudessa pitkin viime kautta. Niistä kertoi muun muassa paikallislehti Turun Sanomat viime helmikuussa.

Granströmin mukaan seura on nyt saanut ja saa vielä kesän aikana lisärahoitusta siten, ettei Ura Basketin pelaaminen Korisliigassa ensi kaudella ole enää vaarassa.

– Päästään ihan normaalisti rakentamaan kauden aloitusta. Tällaisena aikana ei tietenkään valtavalla budjetilla päästä kauteen lähtemään, vaan menemme suurin piirtein samalla kuin viime kaudella, Granström kertoo.

Koripallovalmentamisensa ohella myös koripalloselostajana tunnettu Palotie aikoo keskittyä ensi kaudella entistä enemmän selostustyöhönsä.

Lue myös:

    Uusimmat