Potkujen seurauksena unohdettu Tomi Lämsä vuosien tauon jälkeen vastuurooliin suurseurassa – "Haluan näyttää, että teitte oikean valinnan"

Tomi Lämsä palaa vuosien jälkeen päävalmentajaksi – uusi haaste KHL:n Ufassa 2:29
Tulosruutu: Tomi Lämsä palaa vuosien jälkeen päävalmentajaksi – uusi haaste KHL:n Salavat Julajevissa.

Päävalmentajan paikan jääkiekon KHL:n suurseurasta Salavat Julajev Ufasta saanut Tomi Lämsä ei aio astua uuteen pestiin peläten paineita.

Kyllä siinä on päiviä, jolloin tuntuu, että olisi ehkä mukavampi jäädä kotiin ja sanoa vaimolle, että hoidatko kauppahomman ja päiväkodilla käynnin. Se on ihan totta, sitä on turha kierrellä. 

Näin sanoi Tomi Lämsä Tulosruudulle kolme vuotta sitten. Sanojen taustalla oli nousu Jokerien päävalmentajaksi vain 32-vuotiaana, potkut suurseurasta kesken toisen kauden, irtisanominen Pelicansin vastuuluotsin paikalta yhden sesongin jälkeen ja kahden vuoden tauko huippuvalmennuksesta. 

"Joksikin aikaa suomalaisesta jääkiekosta uloskirjoitettu", toimittaja Jani Uotila luonnehti Lämsää jutussaan. 

Lämsä luennoi tuolloin hyvinvoinnista ja auttoi poikansa juniorijoukkueen valmennuksessa. Pian alkoi kuitenkin uusi luku uralla: hyppy KHL:ään ja Salavat Julajev Ufaan, Erkka Westerlundin apuriksi. 

"Kun muutaman kerran vetää puuta päin, niin se pistää miettimään, onko minusta tähän", Lämsä sanoi kolme vuotta sitten, ennen Ufa-pestiään. 

Nyt Lämsä palaa vastuurooliin, kaikkiaan viiden vuoden tauon jälkeen. 

– Kolmen assistenttivuoden jälkeen on nyt taas reppu täynnä ajatuksia. 

– Uskon vahvasti siihen kaikessa, että tämä on jatkuvaa oppimista. Siitä tässä on kyse. Kuka pystyy oppimaan ja kehittymään, heistä tulee parhaita, 40-vuotias Lämsä kommentoi Tulosruudulle.   

Ufassa Lämsällä on käytössä joukkueellinen huippupelaajia. Edellinen KHL:n mestaruus on vuodelta 2011, mutta seura kuuluu joka vuosi itäisen konferenssin suosikkeihin. 

Menestystä siis odotetaan, mikä luo myös suuret paineet päävalmentajalle – varsinkin venäläisessä johtamiskulttuurissa. 

– Jos se pää edellä lähtee lähestymään tuota pestiä, luulen, että työnteko käy vaikeaksi, Lämsä huomauttaa. 

Lahtelaisluotsi tunnustaa, että potkujen jälkeen hänellä oli näyttämisenhalua, mutta sen tyyppinen uho on sittemmin karissut. 

– Enemmän on kyse onnistumisen halusta itselle. Palkkaamiseni on myös kova luottamuksen osoitus Salavat Julajevilta, niin haluan tietyllä tapaa näyttää myös heidän suuntaansa, että teitte oikean valinnan. Ne ovat minulle kaikista tärkeimmät asiat, Lämsä summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat