Mainos

Postin tulos kasvoi pakettipalvelujen ansiosta - yt-kierre jatkuu

Posti kasvatti tulostaan loka-joulukuussa paketti- ja logistiikkapalvelujen ansiosta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 25,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 23,5 miljoonaa. Liikevaihto laski lähes 12 prosenttia.  

Paketti- ja logistiikkapalvelujen tappio pienentyi 0,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 12,6 miljoonasta eurosta.   

Jakelumäärien lasku heikensi tulosta postipalvelujen osalta. Postipalvelujen liiketulos ilman kertaluonteisia eriä heikkeni 24,8 miljoonaan euroon, kun se edellisvuoden loka-joulukuussa oli 36,9 miljoonaa euroa. Tulos heikkeni myös Itella Venäjällä.   

Loppuvuoden postialan lakko vaikutti tulokseen negatiivisesti. Toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo, että lakon takia yhtiö menetti etenkin pakettitoimituksia kilpailijoille.   

Koko vuonna yhtiön pakettipalvelut vetivät kuitenkin hyvin. Posti toimitti yli 33 miljoonaa pakettia, joten kasvua oli yli 2 prosenttia.  

Yt-kierre jatkuu  

Postissa oli vuoden lopussa työsuhteessa 21 600 henkilöä. Suomessa henkilöstöä oli lähes 17 000.  Kokonaisuudessaan henkilöstön määrä vähentyi verrattuna edellisvuoteen lähes 1 700:lla.  

Posti irtisanoi henkilöstöään yt-neuvotteluissa viime vuonna yhteensä 328 henkilötyövuodella ja vapaaehtoisten järjestelyjen kautta 42 henkilötyövuodella. Lisäksi yritysjärjestelyt vähensivät henkilöstön lukumäärää.   

Posti aloitti tammikuun lopussa jälleen yt-neuvottelut, joissa alustava vähennystarve on enintään 860 henkilöä. Neuvottelujen piirissä on noin 7 600 vakituista työntekijää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.