Mainos

Posti teki edelleen tappiota – tulos lähes miljoonan pakkasella

Posti Groupin oikaistu liiketappio oli huhti-kesäkuussa 0,9 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tappio oli 6,8 miljoonaa euroa.  

Oikaistu liiketulos heikkeni Postipalveluissa ja OpusCapitassa. Liiketulosta rasittivat erityiserät, joista merkittävin osuus muodostui henkilöstön uudelleenjärjestelykuluista. 

Posti on aloittanut kuluvan vuoden aikana useita yt-neuvotteluita. Kesäkuun aikana yt-neuvottelut aloitettiin Oulun varhaisjakselussa ja Uudenmaan varhaisjakelussa. Oulun varhaisjakelussa henkilöstön vähentämistarve 47 työntekijää ja Uudellamaalla 370 työntekijää. 

Liiketulosta puolestaan paransi kiinteistökaupasta tullut myyntivoitto. Yhtiön tappio ennen veroja oli vuoden toisella neljänneksellä 4,2 miljoonaa euroa.  

Liikevaihto laski 385,9 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli 406,3 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski huhti-kesäkuussa 3,1 prosenttia.

Kirjelähetysten määrä laskussa

Posti Groupin toimitusjohtajan Heikki Malisen mukaan yhtiön alkuvuosi sujui tyydyttävästi vaikeassa markkinatilanteessa. Hän sanoo, että Suomen ja lähialueiden taloustilanne on edelleen heikko mutta pitkästä aikaa taloudessa on nähtävissä toipumisen merkkejä.

Malinen kertoo, että vire oli myönteistä pakettipalveluissa, sillä Postin toimittamien pakettien määrän kasvoi huhti-kesäkuussa Suomessa 4 prosentilla ja Baltiassa 30 prosentilla. 

Osoitteellisten kirjelähetysten määrä puolestaan väheni tammi-kesäkuussa 7 prosentilla ja sanomalehtien jakeluvolyymi 8 prosentilla. 

Postissa on alkuvuonna puhaltanut muutosten tuulet. Viestintävirasto muun muassa päätti kesäkuussa, että Postilta poistuu lokakuun lopulla pakettien yleispalveluvelvoite muiden paitsi Suomesta ulkomaille lähtevien pakettien osalta. 

Posti itse on puolestaan kuluvan vuoden aikana laajentanut palveluitaan postinjakelusta muihin tehtäviin. Yhtiö ilmoitti keväällä aloittavansa ruohonleikkauspalvelun asiakkailleen.  

Postin muutos puhutti kesäkuussa Huomenta Suomen lähteyksessä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.