Mainos

Postille mahdollisesti omaa pankkitoimintaa

Postille saattaisi avautua mahdollisuus rajoitettuun pankkitoimintaan toimipaikoissaan, jos talletuspankkeja koskevaa lainsäädäntöä muutettaisiin. Talletustoiminnan laajentamista pohtii parasta aikaa valtiovarainministeriön työryhmä, joka jättää asiasta mietintönsä ensi vuoden loppuun mennessä. Nykyisen lain mukaan talletuksia saavat vastaanottaa vain pankit ja osuuskauppojen säästökassat.

Kuukausi sitten asetetun työryhmän tehtävänä on selvittää, tulisiko talletusten vastaanotto sallia myös muille yrityksille. Työryhmä pohtii myös elektronisten maksuvälineiden käyttöä ja elektronisen maksuliikenteen harjoittamista. Lainsäädäntöneuvos Pekka Laajasen mukaan työryhmän selvitystyön kautta voitaisiin ratkaista myös Postin mahdollisuudet harjoittaa rajoitettua pankkitoimintaa. Tämä tie avaa mahdollisuudet Postin omalle pankkitoiminnalle kuitenkin aikaisintaan parin vuoden kuluttua.

Pankin lainatiski

Postin nykyinen yhteistyö Leonian kanssa jatkuu ensi vuoden loppuun saakka. Voimassa oleva postipankkilaki sitoo vielä Leoniaa. Valtiovarainministeriössä valmistellaan kuitenkin jo lain kumoamista. Tämän jälkeen Posti voi Laajasen mukaan vapaasti neuvotella yhteistyöstä myös muiden tahojen kanssa. Laajasen mukaan eräänä vaihtoehtona voisi myös olla se, että Posti perustaa pankkitoimintaa varten erillisen tytäryhtiön. Tämä saisi toimiluvan pankkitoiminnalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.